Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Έκπληξη προκαλεί ο σχεδιασμός υλοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας στα όρια του Δήμου Αγ. Νικολάου.
Η άνευ όρων και περιορισμών επέλαση στις μεραμπελλιώτικες βουνοκορφές, δεκάδων ανεμογεννητριών, πολλές δε εξ αυτών μέσα σε περιοχές NATURA 2000, αλλά και σε περιοχές που γειτνιάζουν με αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, αποτελεί μια απρόσμενη απειλή, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, για την περιοχή μας.
Είμαστε ασφαλώς υπέρ της χρήσης των ΑΠΕ. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα δεχτούμε να θυσιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του μεραμπελλιώτικου τοπίου, στο βωμό μιας ανεξέλεγκτης και μη ορθολογικής υιοθέτησης τους, που χωρίς μέτρο, θα έχει στο μέλλον οδυνηρές συνέπειες.
Η παράταξή μας, πιστή στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, στο βαθμό που αυτή αν δεν σχεδιάζεται με μέτρο βάλλει κατά του τοπίου και θα καταστεί εκδικητική, καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας, σε έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος που θα απευθύνεται στα αρμόδιους φορείς και κυρίως στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο ΚΑΣ, για την ακύρωση του μαξιμαλιστικού σχεδιασμού των ανεμογεννητριών στα περισσότερα μεραμπελιώτικα βουνά, που γειτνιάζουν με αρχαιολογικούς χώρους και άλλες θεσμοθετημένες περιοχές προστασίας.

Από Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου