Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Καταγγελία για τη Παραλία Κολοκύθα στην Ελούντα

Από αναγνώστη λάβαμε το παρακάτω e-mail :

" Αφορμή αυτού του άρθρου-καταγγελίας, είναι η πρόσφατη επίσκεψη μου στη παραλία Κολοκύθα, στο ομώνυμο «νησάκι», απέναντι από την Ελούντα Μεραμβάλλου. Η επίσκεψη μας έγινε το Σάββατο 28/07/2012.

Είχα ακούσει διάφορα θετικά σχόλια από φίλους για την ομορφιά της παραλίας αλλά ταυτόχρονα και αποτρεπτικά σχόλια εξαιτίας των λόγων που θα αναλύσω παρακάτω.

Στη παραλία φθάσαμε κατά τις 16:00 το μεσημέρι & αφού πάρκαρα πάνω στο δρόμο απέναντι από το εκκλησάκι, περπατήσαμε το μονοπάτι μέχρι τη παραλία. Υπήρχαν περίπου 10 αυτοκίνητα όλα και όλα παρκαρισμένα στη μεγάλη αλάνα απέναντι από την εκκλησία.

Όσο πλησιάζαμε τη παραλία, τόσο περισσότερη φασαρία ακουγόταν, σα να πλησιάζαμε κάποια μικρή διαδήλωση. Μόλις φτάσαμε σε σημείο από το οποίο φαινόταν η παραλία, εξηγήθηκε ο λόγος της αναφερόμενης φασαρίας. Ένα «καραβάκι», γεμάτο με τουρίστες (τους υπολογίζω γύρω στους 100), είχε μουσική στη διαπασών, κάποιος κύριος στο μικρόφωνο του καραβιού φώναζε στην αγγλική και προέτρεπε τους επιβάτες-τουρίστες να πιουν δωρεάν μπύρες, να φωνάξουν και διάφορα άλλα. Με το φτάσαμε δηλαδή, παρότι η παραλία είναι από τις ελάχιστες τόσο όμορφες στη Κρήτη, μας δημιουργήθηκε αρνητική διάθεση.

Όταν πλέον φτάσαμε στην αμμουδιά, διαπιστώσαμε ότι ήταν γεμάτη από γυάλινα μπουκάλια μπύρες, κουτάκια από αναψυκτικά, δυο κατασκευασμένες στα βράχια ψησταριές και πολλά σκουπίδια από σακούλες και άλλα πλαστικά.

Επίσης υπάρχουν 2 κατασκευασμένες από τσιμέντο προβλήτες επάνω στα βράχια, για την προσάραξη των καραβιών.

Ο κόσμος στη παραλία ελάχιστος, το 90% Έλληνες & όλοι διασανασχετούσαν. Κάλεσα τη λιμενική αρχή της Ελούντας, περιέγραψα τη κατάσταση. Απήντησαν ότι τα καραβάκια έχουν άδεια να μεταφέρουν τουρίστες στη παραλία, χωρίς όμως να υπάρχει μουσική στη διαπασών. Δε μπορούσαν να κάνουν κάτι παρά μόνο να τηλεφωνήσουν στο πλοίο. Πλοιάριο του λιμενικού δε μπορούσε να έρθει για αυτοψία, διότι όπως ανέφεραν επικρατούσε ισχυρός άνεμος στη περιοχή. Σε ερώτηση μου, πως πήρε άδεια το καραβάκι να έρθει εκείνη τη μέρα, αφού υπήρχε τέτοιος άνεμος, δεν μου απήντησαν.

Διερωτώμαι ποιο είναι το νόημα να έρχεται μέχρι εκεί ένα γεμάτο καραβάκι με τουρίστες (που συμπεριφέρονται σίγουρα όχι όπως πολιτισμένοι άνθρωποι), απλά για να πίνουν μπύρες & να «διασκεδάζουν» πάνω στο καραβάκι, χωρίς να χαίρονται τη θάλασσα & τις ομορφιές της. Ποιος ο λόγος να επιβαρύνεται τόσο το περιβάλλον από τα σκουπίδια τους & την ηχορύπανση; Ποιος ο λόγος να ενοχλούνται όσοι πήγαν μέχρι εκεί για να απολαύσουν την παραλία και το μπάνιο τους; Ποιος ο λόγος να γίνονται water sports στη συγκεκριμένη παραλία, τόσες υπάρχουν τριγύρω. Όλα στο βωμό του χρήματος; Έχουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων «καραβιών»; Αν ναι, τι ακριβώς είδος άδειας έχουν; Γνωρίζει η Λιμενική αρχή, ο Δημός Αγ. Νικολάου & όλοι οι υπεύθυνοι φορείς τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη παραλία;

Δυστυχώς οι ίδιοι οι φορείς που μιλάνε για προστασία του περιβάλλοντος & ανάδειξη των ομορφιών του νησιού μας, είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την καταστροφή του.

Αναμένω απαντήσεις & πράξεις από τους υπευθύνους, αλλά δυστυχώς μάταια.

Με τιμή

Γ.Μ.Ν "

Αναδημοσίευση από τη σελίδα 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου