Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Ως κρητικό γλέντι έκλεισε η χθεσινή συναυλία του Γ. Χαρούλη στο χωριό του στα Λακώνια (φωτογραφίες και video)


Μια πολύ όμορφη βραδιά πέρασαν όσοι συντοπίτες μας βρέθηκαν εχθές στα Λακώνια, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου των έξω Λακωνίων, στη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο χωριό του, για την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού την ΑΕΛ.
Ιδιαίτερα ευδιάθετος ο Γ. Χαρούλης έπαιξε με τη μπάντα του για πολλές ώρες και αναφέρθηκε πολλές φορές στο πόσο χαρούμενος νοιώθει που για ακόμη μια φορά παίζει στο χωριό του, στους τόπους απού εγύριζε αξυπόλυτος, δίπλα στο σχολειό που έμαθε να διαβάζει και δίπλα στην εκκλησία που έμαθε να ψάλλει.


Ο κόσμος που παρακολούθησε τη συναυλία ήταν πάρα πολύς, περισσότερα από 1000 άτομα που δεν πτοήθηκαν από τον πολύ δυνατό αέρα, με τον οποίο "δώσαμε και φέτος ραντεβού" όπως είπε ο Γ. Χαρούλης αναφερόμενος και σε συναυλίες προηγούμενων ετών στον ίδιο χώρο όπου φυσούσε το ίδιο δυνατά. Μάλιστα ο πατέρας του Γιάννη, καλλιτέχνης σιδηρουργός Μανόλης Χαρούλης (και ερασιτέχνης ηθοποιός ως ιερέας στη Σπιναλόγκα στην τηλεοπτική σειρά ΤΟ ΝΗΣΙ) είχε ετοιμάσει έργα τέχνης να μπουν ως φόντο τα οποία δεν τοποθετήθηκαν στη σκηνή (μπήκαν τελικά δίπλα) επειδή από τον αέρα κινδύνδυνευαν να φτάσουν στα Μέσα Λακώνια, όπως είπε ο γιος του Γιάννης.


Η συναυλία δεν έκλεισε ως συναυλία αλλά ως κρητικό γλέντι αφού ο πατέρας Χαρούλης προσκλήθηκε από το γιο του να πάρει τη λύρα και να ανέβει στη σκηνή. Τα τύμπανα έπιασε ο μικρότερος γιος Χαρούλης και η οικογένια Χαρούλη έπαιξε κρητικούς σκοπούς ( Βοσκαρουδάκι, μαντινάδες), ενώ οι θεατές σηκώθηκαν και ξεκίνησαν το χορό γεμίζοντας το χώρο μπροστά από την εξέδρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου