Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση από το Κέντρο Προστασίας Παιδιού (παιδόπολη Νεάπολης)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Νεάπολη  5/9/2012
7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ             
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ταχυδρομική Δ/ση: Πολυτεχνείου 8
Τ.Κ. 72400, Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης              
Τηλέφωνο:  2841 0 31107,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα παιδιά, το προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου (πρώην Παιδόπολη Νεάπολης) σας καλούμε στη μονάδα μας στη Νεάπολη για την παρουσίαση του παραμυθιού μας με τίτλο «Το μαγικό μας καπέλο», την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012, στις 19.00.

Στο δικό μας παραμύθι, που διαδραματίζεται στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου, οι ήρωες μας, που είναι τα παιδιά που διαβιούν στη μονάδα μας καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους αυτό που τους λείπει χρόνια τώρα, αυτό που θα τους χαρίσει τη δυνατότητα μέσα από το παραμύθι να βρουν το χώρο αποδοχής ενός πληγωμένου κομματιού της παιδικής τους ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα καλούνται ν’ αναζητήσουν τρόπους να ξεπεράσουν τα εμπόδια, ανακαλύπτοντας εναλλακτικές λύσεις. Τέλος, να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να προκύψουν διαφορετικοί τρόποι να συνυπάρχουμε.

Οι συντελεστές του παραμυθιού είναι:
Συγγραφέας: Γιώργος Μαυροειδής, εκπαιδευτικός.
Εικονογράφηση: Πόπη Καβάλου, φοιτήτρια παιδαγωγικού τμήματος.
Επιμέλεια: Κατερίνα Σαρρή, εκπαιδευτικός.
Φιλολογική - Συντακτική Επιμέλεια: Μαρία Φορτετζανού, εκπαιδευτικός.
Ομιλήτριες θα είναι η κυρία Ελένη Καλογεροπούλου, δημοσιογράφος της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και η κυρία Παρασκευή Νικηφόρου, Κλινική Ψυχολόγος.
Η κα Ελένη Καλογεροπούλου έγινε ευρέως γνωστή ως πολεμική ανταποκρίτρια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή, ενώ για χρόνια κάλυπτε το πολιτικό – διπλωματικό ρεπορτάζ για τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και διατηρεί την ιστοσελίδα yiothesia.gr, την οποία δημιούργησε, όταν υιοθέτησε το γιο της από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».
Η κα Παρασκευή Νικηφόρου είναι κλινική ψυχολόγος MSc, αρθρογράφος της Επιστημονικής Ομάδας του HealthyLife, με πλούσια διδακτική εμπειρία και έντονη συγγραφική δραστηριότητα.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα υπάρξει δραματοποίηση του παραμυθιού από τις κυρίες Λίζα Χρυσικοπούλου και Ζωή Γυφτάκη,εκπαιδευτικούς, με τη συμμετοχή των μικρών φίλων που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και παιδιών από το Ωδείο Τέχνης Κρήτης. 

Η παρουσίας σας θα ήταν τιμή για εμάς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.                                                       

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΦΑΡΣΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου