Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Ο βουλευτής Γ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι θα εξαιρεθεί το νοσοκομείο Νεάπολης από τις συνενώσεις των νοσοκομείων του νομού

Η μεγάλη μαζικότητα της συνέλευσης για το Νοσοκομείο Νεάπολης ανάγκασε τους κομματικούς και κυβερνητικούς παράγοντες να ξαναδούν το θέμα της διοικητικής υπόστασης του Νοσοκομείου
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στην επίλυση του νομικού ζητήματος του Νοσοκομείου-Κ.Υ Νεάπολης κατόπιν συναντήσεων που είχε ο Βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ κ. Πλακιωτάκης με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη. Στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο κ. Πλακιωτάκης έθεσε μία σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν με την εφαρμογή της Υπ.Απόφασης Υ4α/ΟΙΚ84627/25-7-2011 (ΦΕΚ Β' 1681) που προβλέπει τη συνένωση όλων των νοσοκομείων του νομού από 1/1/2013 και τη λειτουργία αυτών σε ενιαίο πλαίσιο με κοινό οργανισμό και προϋπολογισμό.

Εν συνεχεία ο κ. Πλακιωτάκης επανήλθε στο μείζον ζήτημα του νοσοκομείου Νεάπολης και με επιστολή που απέστειλε μόλις χτες επεσήμανε για άλλη μία φορά την ιδιαιτερότητα του Νοσοκομείου Νεάπολης και τον κίνδυνο που διατρέχει από τη εφαρμογή της Υπ. Απόφασης καθώς θα απολέσει μεγάλο μέρος της περιουσίας και των εσόδων του ενώ η δρομολόγηση του έργου του Κέντρου Αποκατάστασης θα καθυστερήσει ανεπανόρθωτα.

Κατόπιν όλων τούτων, ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι θα προβεί άμεσα στη τροποποίηση της Υπουργικής με την εξαίρεση του Νοσοκομείου Νεάπολης από το καθεστώς της συνένωσης των νοσοκομείων του Νομού καθώς επείσθη για την αναγκαιότητα αυτής και της επιθυμίας της κοινωνίας του Λασιθίου που επιτάσσει την αυτονομία του Νοσοκομείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης ύστερα από τη θετική έκβαση της υπόθεσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κοινωνία του Λασιθίου επιθυμεί την αυτονομία του Νοσοκομείου Νεάπολης προκειμένου να διασφαλιστεί η περιουσία, τα έσοδά του και ο πλεονασματικός του προϋπολογισμός.
Κατόπιν μεθοδευμένων κινήσεων και της άριστης συνεργασίας που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας πήραμε την διαβεβαίωση ότι το άμεσο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία που θα προβλέπει την εξαίρεση του Νοσοκομείου Νεάπολης λόγω της ιδιαιτερότητάς του από το καθεστώς συνένωσης των υπολοίπων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού.
Η θετική αυτή έκβαση μας ικανοποιεί.
Η διατήρηση του αυτοδιοίκητου για το νοσοκομείο αποτελούσε κοινό στόχο όλων μας. Με την επίτευξή του , διασφαλίσαμε και την επίσπευση του έργου του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, ενός έργου που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή πνοή στο νομό μας.
Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας είναι επιθυμία όλων μας.
Η συνεργασία όμως όλων των φορέων προς αυτήν την κατεύθυνση και η επανεξέταση ζητημάτων προς όφελος πάντα των πολιτών του Λασιθίου κρίνεται επιβεβλημένη.»

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου