Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Ο Μανόλης Θραψανιώτης για το θάνατο του Fidel Bofill


     Ένας  φίλος  και  λάτρης τη πόλης μας ,  ο  Fidel Bofill  άφησε την τελευταία του πνοή την τετάρτη στον  τόπο καταγωγής του  την Vilanova de Sau.. της Ισπανίας
Τον  γνωρίσαμε στον Α γ .Νικόλαο  όπου έζησε για   μεγάλο διάστημα.
 Υπήρξε  ένας  εξαίρετος και πολυτάλαντος   καλλιτέχνης  (ζωγραφική  αγγειογραφία ποίηση κλπ).  έργα του με θέματα  την Κρήτη  άλλα και γενικότερα εκτέθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Α γ. Νικολάου. υπήρξε  ενεργός πολίτης  με συμμετοχή στα  πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
 Διετέλεσε επίσημος  εκπρόσωπος   του Καταλανικού πολιτισμού στην Κρήτη. 

       O Fidel  , πνεύμα  ανήσυχο δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής. ταξίδεψε  σε όλον τον κόσμο, γι αυτό και έργα του  υπάρχουν  εκτός από την Ισπανία  την Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία την Ταϊβάν κλπ .   Το 2006 μετακόμισε από τον    Α γ. Νικόλαο  στον τόπο καταγωγής του.
  Aπό το 2007    παρ όλο που   προσβλήθηκε από  μια  σπάνια νόσο,  την  αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση   η οποία του  προκάλεσε  προοδευτική παράλυση , συνέχισε να εργάζεται μεταφέροντας τις σκέψεις του  στους οικείους   μέσω υπολογιστή, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στην επιστημονική έρευνα  για την διερεύνηση των αιτίων της νόσου. .  
 Στην οικογένεια του  και  ιδιαίτερα στην κόρη του Ingrit, που διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής  απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια  

Μανόλης  Θραψανιώτης
Οδοντίατρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου