Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Πως συνελήφθη ο "πρωταγωνιστής" του μαχαιρώματος στο Λούμα


Ώρες αγωνίας έζησαν το μεσημέρι οι κάτοικοι στις Κάτω Λούμες Λασιθίου, όταν ένας 48χρονος χτύπησε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά συγχωριανό του. Ο δράστης αμέσως μετά ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και χρειάστηκε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων για να αφοπλιστεί.

Το μαχαίρωμα εκτυλίχτηκε στη μέση του δρόμου, όπου οι δυο συγχωριανοί αρχικά διαπληκτίστηκαν, όμως η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου. Ο 48χρονςο σε κατάσταση αμόκ κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα κυρίως στο λαιμό και την πλάτη του θύματος.

Το θύμα αιμόφυρτο έτρεξε για να σωθεί ζητώντας βοήθεια από τους συγχωριανούς τους που έσπευσαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Το θρίλερ όμως είχε και συνέχεια καθώς ο 48χρονος μπροστά στις αντιδράσεις των συγχωριανών του ταμπουρώθηκε στο σπίτι του απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Την επιχείρηση για τον αφοπλισμό του 48χρνου κλίθηκαν να φέρουν σε πέρας άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, καθώς ο 48χρονος αρνήθηκε κάθε επαφή με τον εισαγγελέα και τον διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ που βρέθηκαν που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έζωσαν το διαμέρισμα του 48χρονου τον οποίο κάλεσαν για τελευταία φορά να παραδοθεί. Ακολούθησε θεαματική έφοδος των αστυνομικών οι οποίοι καλυμμένοι με ασπίδες μπήκαν στο δωμάτιο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Στη διάρκεια της επιχείρησης μάλιστα ακούστηκε και ένας κρότος, πιθανότατα από τη χρήση κάποιας κροτίδας.


Στο σημείο βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον 48χρονο ο οποίος έφερε ένα ελαφρύ τραύμα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για τις πρώτες βοήθειες.


Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έκρυψαν το φόβο αλλά και την ανακούφιση τους για την αίσια έκβαση της επιχείρησης που κράτησε επί ώρες το χωριό σε αναστάτωση.

Διευκρινήσεις για τα αίτια του καυγά δεν δόθηκαν από καμία πλευρά, ωστόσο φαίνεται ότι και στο παρελθόν οι δυο άνδρες είχαν διαπληκτιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 71χρονος εισήχθη στο χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί το τραύμα που έχει στο λαιμό, ενώ βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Της Έλλης Κοκάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου