Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Ο τροχός γυρίζει...


Πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2010) το ΠΑΣΟΚ πολιτική ήταν πολύ ισχυρό συγκεντρώνοντας εκλογικά ποσοστά πάνω 40% πανελλαδικά και πάνω από 50% στο Λασίθι. Αυτός ήταν ο λόγος που υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από υποψηφίους δημάρχους να λάβουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο νέο Δήμο Αγ. Νικολάου. Έγιναν διάφορες τοπικές κοματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ως υποψήφιος μετείχε και ο τότε αντιδήμαρχος του Κουνενάκη Π. Καρατσής. Τελικά το ΠΑΣΟΚ έδωσε δημόσια στήριξη στον πρ. δήμαρχο Νεάπολης με ανακοίνωση του κόμματος από την Αθήνα, όμως ο Ν. Καστρινάκης βλέποντας ότι δεν έχει μεγάλες πιθανότητες εκλογής αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα για το δήμο και ζήτησε να είναι υποψήφιος για την αντιπεριφέρεια Λασιθίου, όπως και έγινε.

Μετά την αποχώρηση του Ν. Καστρινάκη υπήρξε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ μεγάλη αμηχανία για το θέμα του υποψηφίου δημάρχου και μετά από πολλές συζητήσεις, σε μια σύσκεψη στο ξενοδοχείο miramare συμφωνήθηκε από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Π. Καρατσή. 
Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν πήρε τη δημόσια στήριξη των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ παρότι ζητήθηκε φορτικά. 
Όμως τελικά η παράταξη του Π. Καρατσή έλαβε τη δημόσια στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 26/10/2010 (δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ)  και τη δημόσια στήριξη της δημοτικής οργάνωση ΠΑΣΟΚ Νεάπολης με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 29/10/13 (δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ) .
 Η Δημοτική Συνεργασία ούτε τότε, ούτε όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυρό εκλογικά,  αμφισβήτησε αυτές τις ανακοινώσεις στήριξης, ούτε τις χαρακτήρισε  με κάποιο  χαρακτηρισμό.
Μάλιστα λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Π. Καρατσης κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, το "αυτοδιοικητικό κίνημα"( δείτε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς ΕΔΩ)  ως υποψήφιος για τη διοίκηση της ΚΕΔΕ, δεν κατάφερε όμως να εκλεγεί (δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ).

Τρία  χρόνια μετά, το Σεπτέμβριο του 2013,  και ενώ πλέον είχε συρρικνωθεί η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, η Δημοτική Συνεργασία και ο Π. Καρατσής χαρακτήρισαν την προεκλογική ανακοίνωση που είχε εκδώσει το 2010 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ν. Λασιθίου ως "προβοκατόρικη ενέργεια" (δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ), ενώ προσπάθησαν να παρουσιάσουν ότι δεν πήραν στήριξη από κανένα και ότι οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να έχει σχέση με την πολιτική.Τα παραπάνω ας  τα έχουν υπόψιν τους όσοι ξεκινούν τις συζητήσεις με το συγκεκριμένο συνδυασμό, γιατί όπως αποδείχτηκε με την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ο τρόχος γυρίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου