Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο η δίκη για την υπόθεσητης άγριας δολοφονίας 79χρονου από τους Κάτω Αμυγδάλους με κίνητρο την ληστεία


Καρέ-καρέ περιγράφεται στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Λασιθίου το σκηνικό της άγριας δολοφονίας 79χρονου από τους Κάτω Αμυγδάλους με κίνητρο την ληστεία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με ένα κούτσουρο ελιάς, ενώ έγινε προσπάθεια να τον κάψουν προκειμένου να «σβήσουν» τα ίχνη του εγκλήματος. Προκαλεί ανατριχίλα ότι αν και βαριά χτυπημένος, ο γέροντας προσπάθησε να συρθεί έξω από το φλεγόμενο σπίτι. Η διαπίστωση ότι ήταν ακόμα στη ζωή οδήγησε στο αποτελείωμα του με νέα πολλαπλά χτυπήματα. 

Τρεις φίλοι, ηλικίας 20, 23 και 19 ετών θα καθίσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τη φρικτή υπόθεση της ανθρωποκτονίας, της ληστείας και του εμπρησμού. Στο βούλευμα προσδιορίζεται ο ρόλος που διαδραμάτισε ο καθένας από τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Παρά την εισήγηση του εισαγγελέα να παραπεμφθούν για τη δολοφονία του γέροντα οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 23χρονου και έτσι ως βασικός κατηγορούμενος παραπέμπεται ο 20χρονος.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι ήταν εκείνοι που εισέβαλαν στο σπίτι του γέροντα, ενώ ο «Βενιαμίν» της παρέας, μόλις 18 ετών τότε,  περίμενε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε κάποια απόσταση.

ΠΑΤΡΙΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου