Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ ...ΑΝΗΜΕΡΑ

 της Όλγας Δρακάκη

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  και δυστυχώς στην Αχερουσία (της) κολυμπάει  η Ελλάδα, μεσ’ τη μέση στα νερά της Στυγός. Εκεί πνέει τα λοίσθια, ακίνητη, αποκαμωμένη, όλο και να βυθίζεται στα νεκρά νερά, αιχμάλωτη, αλυσοδεμένη, πνιγμένη στις ύβρεις. Με κάτι απόμακρες τσαλαφές φωνές να φθάνουν στα αυτιά της για success story κι άλλα αισχρότατα.
Και επειδή είναι γνωστό σε όλους ότι  τα «Μεγάλα εγκλήματα μικροί τα κάνουν» ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Καραβίτης , έτεκεν  τερατογέννεση τον γνωστό σε όλους μας  ΕΝΦΙΑ  αδηφάγο το τερατάκι  …..

Ο ΕΝΦΙΑ έγινε ο μαζικότερος φόρος που έχει επιβληθεί στην ιστορία αυτού του τόπου. Δεν έχει καταγραφεί άλλο περιστατικό να εκδίδονται 6,15 εκατομμύρια εκκαθαριστικά (και μάλιστα Αύγουστο μήνα) τα οποία πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με τον φόρο εισοδήματος
Πώς να καταφέρουμε  να πάρουμε  ανάσα ??Mας βάζουν να πληρώσουμε ένα φόρο, που δεν μας λένε πώς τον υπολόγισαν!


Στην ουσία  με το γνωστό ήθος τοκογλύφου  συμπληρώνουν για εμάς ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ μια φορολογική δήλωση βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από το Ε9 του καθενός μας. Όμως, δεν μας γνωστοποιούν αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε, να τα αμφισβητήσουμε ή να επιφυλαχθούμε.
Άρα, τελικά, μας βάζουν να πληρώσουμε στα τυφλά (!) επί μιας φανταστικής αξίας, που όρισαν εκείνοι!
Υπολογίζουν βάσει της υψηλότατης αντικειμενικής αξίας, που είναι πολλαπλάσια της εμπορικής! Και άρα, σε πολλές περιπτώσεις, το άθροισμα των φόρων 2-3 ετών ισούται με την αξία του ακινήτου!
Αυτό το κατασκεύασμα δεν είναι νόμος. Είναι ΕΝΦΙΑ – αλήτης !Είναι αντι-συνταγματικός. Είναι έμμεση δήμευση της περιουσίας μας…είναι κλέφτης. 

Ελπίζω ότι θα αποτελέσει και το Bατερλό αυτής της κυβέρνησης οσα δεν πλήρωσε η κυβέρνηση τόσους μήνες για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, για τους φόρους στους μικρομεσαίους και στους ελεύθερους επαγγελματίες, θα τα πληρώσει τώρα μαζεμένα επειδή τόλμησε να τα βάλει με τη μεγάλη αγάπη των Ελλήνων: το ακίνητο.

 Είμαι σίγουρη θα αποτελέσει το Bατερλό αυτής της κυβέρνησης η οποία υπέπεσε τελικά στο μεγάλο πολιτικό λάθος: τα έβαλε με τους «νοικοκυραίους», τους «μεσαίους», τους «συντηρητικούς», τους «οικογενειάρχες» που έθεταν ως ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουν μια στέγη για τους ίδιους και τα παιδιά τους .

 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΝΑΝ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΟΥΝ …
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ  ΜΕ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ !!

Όλγα Δρακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου