Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μεραμπέλλου στο άρθρο του κ. Σταυρακάκη


Μετά την αρχική έκπληξη από την ανάγνωση του κειμένου - ¨πολεμικού ανακοινωθέντος¨ του κ. Σταυρακάκη, γραμματέα της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ, σχετικά με την αντικατάσταση των παλαιών πινακίδων σήμανσης με νέες ηλεκτρονικού τύπου και την σύρραξη που παραλίγο να δημιουργηθεί στην περιοχή (άκουσον! άκουσον!), με τη δικαιολογία ότι δεν ταιριάζουν στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Αγίου Νικολάου και ότι θα πρέπει να παραμείνουμε με τις παλαιού τύπου , ξεβαμμένες από την πολυκαιρία, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η Νεάπολη ως Ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Αγίου Νικολάου δεν είναι , αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει, ιστορικό απολίθωμα προς φύλαξη και διατήρηση, αλλά είναι μια περιοχή με ιστορία, παράδοση και κουλτούρα χρόνων που της δίνουν δυναμική για εξέλιξη και ανάπτυξη, βασισμένη σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, που συνδυάζουν ισόρροπα το νέο με το παλαιό.

Τέτοιου είδους οπισθοδρομικές τοποθετήσεις δείχνουν περίτρανα την έλλειψη οράματος για την ανάπτυξη της περιοχής της Νεάπολης από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την χωρίς πλέον προσχήματα διατύπωση  συντηρητικών έως προκλητικών απόψεων, αντιμετωπίζοντας την Νεάπολη  ως ένα δεύτερο ¨Κολοκοτρωνίτσι ¨  με τη λογική του ¨Εμπρος.... Πίσω!¨ 

Να είστε σίγουρος ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις ο κόσμος στο Επάνω Μεραμπέλλο τις προσπερνά με χιούμορ, δίνοντάς τους τη σοβαρότητα που τους αρμόζει.

Ο.Μ. Σύριζα Επάνω Μεραμπέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου