Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Ο νέος δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβός απέφυγε να αναγνωστεί το μήνυμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκη κατά την εκδήλωση της Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής επικαλουμενος έλλειψη χρόνου

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής  εκδήλωσης της Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής ο νέος δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβός απέφυγε να αναγνωστεί το μήνυμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκη επικαλούμενος έλλειψη χρόνου. 
Βεβαιως τέτοιο ζητημα στην πραγματικότητα δεν υπήρχε γιατί το μήνυμα ήταν λακωνικό και δεν θα έπαιρνε περισσότερο από 2 λεπτά η ανάγνωση του. 
 Πρόκειται για ένα πρωτοφανές θεσμικό ολίσθημα από την πλευρά του νέου δημάρχου που προσέβαλε από την πρώτη μέρα της θητείας του έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού του ν. Λασιθίου, η βοήθεια και η συνεργασία του οποίου είναι απαραίτητη για την πορεία του Δήμου. Ενδεχομένως η στάση του δημάρχου να έχει σχέση με το περιεχόμενο του μηνύματος όπου γίνονται αναφορές στις επιπτώσεις των μνημονίων και στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας

 Το μήνυμα που απέστειλε ο Κ. Δερμιτζάκης και δεν αναγνώστηκε είναι το παρακάτω:"Κύριε Δήμαρχε,

δυστυχώς λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορώ να παραστώ στην τελετή της ορκωμοσίας σας.

Θα ήθελα με το μήνυμά μου να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σε εσάς και τους συνεργάτες σας στο δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη υποβάθμιση με μειώσεις πόρων, προσωπικού και περιουσιακών στοιχείων. Πολύ λίγοι Δήμοι κατάφεραν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους και να σταθούν δίπλα στους πολίτες, χωρίς να καταρρεύσουν οικονομικά. Στην εποχή των Μνημονίων η Πολιτεία, αντί να ενισχύσει τους δήμους για να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο τους τόσο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όσο και στην αξιοποίηση του παραγωγικού και ανθρώπινου δυναμικού, τους αποδυνάμωσε, στερώντας τους τα εργαλεία μιας ουσιαστικής παρέμβασης.

Ιδιαίτερα στο Δήμο σας, έναν κατεξοχήν τουριστικό τόπο, η ΑΣΤΕΑΝ κινδυνεύει να απομακρυνθεί, η μαρίνα, αυτό το στολίδι στο κέντρο της πόλης, κινδυνεύει με ιδιωτικοποίηση ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους έκαναν εξαιρετικά δυσχερή την ικανοποιητική ανταπόκριση στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας είναι σημαντικός. Η προσπάθεια να βγούμε από την κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και πολιτική. Έχει να κάνει με την ενεργή παρουσία του λαού, την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου κοινωνικής σωτηρίας και ανάπτυξης, με Δημοκρατία και συμμετοχή. Έχει να κάνει με κρίσιμες παραμέτρους, στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την αποκέντρωση του κράτους, την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, την παραγωγική ανάκαμψη, την ανακατανομή του πλούτου και τη μείωση της ανεργίας.

Να υπολογίζετε στην στήριξη μας για κάθε προσπάθεια σας που θα συμβάλει στην ενίσχυση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας του Δήμου στην ανάπτυξη προς όφελος του τόπου και των κατοίκων, την κοινωνική συνοχή και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου