Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σχετικά με τη χθεσινή διακοπή της προβολής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Νεάπολη από αστυνομικούς

Ο προτζέκτορας της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Νεάπολη, αμέσως μετά τη διακοπή της προβολής της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα

Μερικές πληροφορίες σχετικά με τη χθεσινή διακοπή της προβολής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Νεάπολη από αστυνομικούς:

Τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μεραμπέλλου είχαν τοποθετήσει προβολέα και ηχητική εγκατάσταση στην πλατεία Νεάπολης, δίπλα στο Ηρώο, εκεί που γίνονται όλες οι εκδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων ή των πεζών. Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου μέλος της οργάνωσης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και ενημέρωσε για την επικείμενη διεξαγωγή της προβολής.

Ενώ είχε ξεκινήσει η προβολή της ομιλίας του Α. Τσίπρα, άτομο (προφανώς από άλλο πολιτικό χώρο) πήγε στο αστυνομικό τμήμα και διαμαρτυρήθηκε για ηχορρύπανση και διατάραξη της κοινής ησυχίας από την προβολή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι έγιναν και κάποια αντίστοιχα τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ανεπίσημα από την αστυνομία, η αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου είχε από πριν δώσει κατευθύνσεις στα τμήματα να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τις προβολές της ομιλίας στα 4 σημεία στο νομό Λασιθίου. Για κάποιο λόγο όμως οι κατευθύνσεις αυτές δεν έφτασαν στους αστυνομικούς που πήγαν στην πλατεία της Νεάπολης, και έδωσαν εντολή στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να διακόψουν την προβολή και να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για να δώσουν τα στοιχεία τους και να υπάρξουν διευκρινήσεις.

Αργότερα στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης βρέθηκαν μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον αν. συντονιστή που ζήτησαν να μάθουν τί ακριβώς συνέβη, γιατί διακόπηκε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιατί οδηγήθηκαν τα μέλη της οργάνωσης στο τμήμα. Στα ερωτήματα αυτά όχι μόνο δεν δόθηκαν πειστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά έγινε και προσπάθεια να αλλοιωθούν τα γεγονότα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου