Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου σχετικά με τη διακοπή της εκδήλωσης στη Νεάπολη από Αστυνομικούς


Το Σάββατο 13/9/2014 ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου οργάνωσε ανοιχτές εκδηλώσεις σ’ όλες τις πόλεις του νομού για να μεταδώσει την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη που η κυβέρνηση Σαμαρά και το όργανό της, η ΝΕΡΙΤ, θέλησαν να κόψουν.

Κατά τη διάρκεια της προβολής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μεραμπέλου στην Κεντρική Πλατεία της Νεάπολης, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος εμφανίστηκαν και απαίτησαν να σταματήσει η προβολή γιατί διαμαρτυρήθηκε κάποιος για διατάραξη «κοινής ησυχίας» στις 8.30 το βράδυ!!! Ζήτησαν επίσης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για να πάρουν τα στοιχεία τους.


Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για τις διαβεβαιώσεις και τις εντολές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, που μας μεταφέρθηκαν με σαφήνεια, για να μην παρεμποδιστούν οι συγκεντρώσεις που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου. Σε καμία άλλη συγκέντρωση δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. 

Το γεγονός της Νεάπολης δείχνει πως νοοτροπίες αυταρχισμού σε συνδυασμό με «υπερβάλλοντα ζήλο», δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να κλονίσουν τη σχέση των πολιτών με την τοπική Αστυνομία. Επειδή και στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί τέτοιου είδους φαινόμενα (όπως με τη «σύλληψη» του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου για ανάρτηση πανό κατά τη διάρκεια εργατικής συγκέντρωσης!!!) θα πρέπει να εμπεδωθεί στα Αστυνομικά Όργανα η αντίληψη ότι η ελεύθερη άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών δεν αποτελεί αδίκημα.

Η προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης όλων των πολιτών είναι υποχρέωση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου