Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πιο φθηνό το νερό από τον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου

Μετά από μαραθώνιο αγώνα για τις τιμές του νερού και γενικότερα τη διαχείριση του στην περιοχή, ο Μιχάλης Σφακιανάκης κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου και να προχωρήσει σε μια δικαιότερη αναπροσαρμογή των τιμών του νερού, σε εξαιρετικά χαμηλότερα επίπεδα για τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου!

Οι διαφορές σε σχέση με τις τιμές - φωτιά που επικρατούσαν πριν, είναι ξεκάθαρα μεγάλες σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Μόνο στην Κριτσά κρατήθηκαν στα ίδια επίπεδα των 0,26 ευρώ το κυβικό. Η μεγαλύτερη μείωση αποφασίστηκε για το Δράσι - Παρακαλούρι όπου η τιμή ήταν απλησίαστη, 0,63 ευρώ το κυβικό και χάρη στον αγώνα του Μιχάλη Σφακιανάκη, έπεσε μόλις στα 0,28 ευρώ το κυβικό!

Έτσι, με την απόφαση του (υπ' αριθμ. 53/1-9-2014) το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Μεραμβέλλου, προχώρησε στην αναπροσαρμογή της τιμής του m3 νερού καθορίζοντας ενιαία τιμή για τα εντός και εκτός ζώνης αρδευόμενα αγροτεμάχια ως ακολούθως:

  • Στο δημοτικό διαμέρισμα μέσα-έξω Λακώνια όπου η προηγούμενη τιμή ήταν 0,28 ευρώ/m3 τώρα αναπροσαρμόζεται στα 0,25 ευρώ/m3.
  • Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κριτσάς παραμένει στα 0,26 ευρώ/m3.
  • Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιμνών-Νικιθιανό-Χουμεριάκο από τα 0,40  ευρώ/m3 η τιμή του νερού μειώνεται στα 0,26 ευρώ/m3.
  • Και στο Δρασί - Παρακαλούρι, από 0,63 ευρώ/m3, η τιμή μειώνεται στα 0,28 ευρώ/m3.


«Για τους καταναλωτές εκτός της ζώνης άρδευσης του οργανισμού», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «θα ισχύουν περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τέλος παρακαλούμε τους καταναλωτές-μέλη του οργανισμού μας να προβούν στον έλεγχο για την καλή λειτουργία των υδρόμετρων τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του οργανισμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου