Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Προς υποβάθμιση το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου!

Αντί να στελεχωθεί ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει του κεντρικού του ρόλου, υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης του, από Β” σε Γ” ζώνης, δηλαδή αντίστοιχο της Ιεράπετρας και της Σητείας, κατόπιν πρότασης του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Γρηγοράκου.Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου - 

Παρόλα αυτά, δεν είχε τις αναμενόμενες αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες. Είτε γιατί δεν γνώριζαν τις συνέπειες, είτε παρότι τις γνώριζαν σιώπησαν.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του νομού. Ακόμα και ελαφρά περιστατικά, με κάθε ευκαιρία τα διώχνουν προς την έδρα του νομού. Από την άλλη, τα θέλουν ισότιμα.

Στο τέλος, με πρόφαση τα αυξανόμενα προβλήματα και την αδυναμίας ανταπόκρισης στις ανάγκες, θα περάσει ο άλλος σχεδιασμός, όπου το κεντρικό νοσοκομείο του νομού, θα προσαρτηθεί σε αυτά του Ηρακλείου.

Μόλις πριν λίγες μέρες το ιστολόγιο είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, με την ελπίδα ότι θα μπει ένα τέλος. Πολλά σχόλια και επιθέσεις υπήρξαν με αφορμή την ανάρτηση, από μεριάς Ιεράπετρας. Ενόχλησαν φαίνεται οι αλήθειες.

Δυστυχώς, σήμερα είχαμε μια νέα μεθόδευση, χωρίς ούτε καν ο διοικητής να αντιδράσει και να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου, αφού πολύ καλά γνωρίζει τον όγκο των αναγκών που καλύπτει.

Για μια ακόμα φορά φάνηκε η απουσία εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση για να μην περάσει η πρόταση, αλλά και επαγρύπνηση για όσα άλλα μεθοδεύονται.

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο blog.mirabelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου