Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας


Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει ποτέ κυβέρνηση"

«Είμαστε υπερήφανοι για το ρόλο που έπαιξε η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε στη Χαλκιδική.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δε θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να γίνει, καθώς, όπως είπε, «το "τζάμπα όλα" και οι επικίνδυνες υποσχέσεις τρομάζουν, πώς να το κάνουμε;».

«Τον κόσμο θέλουν να αλλάξουν, την Ελλάδα θέλουν να την κρατήσουν στο χθες», τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Έκαναν καμπάνια», συνέχισε, «για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται στον κόσμο και θα καταλάβετε ποιοι διαψεύστηκαν ξανά και ξανά και ποιοι δικαιώθηκαν ξανά και ξανά. Για εμάς προέχει πάντα το καθήκον απέναντι σε αυτή τη χώρα. Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Αν μας λένε συντηρητικούς, το δεχόμαστε, γιατί θέλουμε να "συντηρήσουμε" τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Είδαμε και τους ψευτοπροοδευτικούς. Μέχρι και τα θρησκευτικά σύμβολα τους ενοχλούν, αλλά τρέχουν στο Άγιον Όρος και το Βατικανό για προσκυνήματα».

«Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την παράταξή του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ν.Δ. «παρά τις δοκιμασίες που περνάει μένει όρθια και είναι ο κύριος πυλώνας σταθερότητας για τη χώρα».

«Μου είχαν πει ότι παίρνω στα χέρια μου μια χειροβομβίδα. Την πήρα και την εξουδετέρωσα», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, επιχειρώντας να συσπειρώσει όλη την κεντροδεξιά παράταξη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν παρών στην αίθουσα του "Άθως Παλάς", στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους προέδρους του κόμματος Ράλλη, Αβέρωφ, Μητσοτάκη και Έβερτ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ταυτότητα της παράταξης που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα, που φέρνει το μήνυμα της εθνικής ενότητας, ενώ μίλησε και για το μεγάλο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που άφησε σαν κληρονομιά σήμερα προς όλους μας.


«Αισθάνομαι», είπε, «μοναδική τιμή σήμερα γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ. Γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Αναγνωρίζω σήμερα εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Κώστας Καραμανλής. Έχουμε την ίδια φλόγα. Ο αγώνας για μια ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει ποτέ. Για να κάνεις άλμα στο μέλλον, πρέπει να πατάς γερά στο παρόν. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νεοδημοκράτες. Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναγνωρίζεται από όλους του Έλληνες αλλά και από όλο τον κόσμο στο εξωτερικό. Με τον αγώνα του εκείνος έβαλε κοινωνικά θεμέλια σε αυτό που ονομάζεται κράτος ευθύνης. Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί την εθνική ενότητα. Εθνική συμφιλίωση για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης». 

Συνεχίζοντας είπε ότι αυτή η παράταξη κράτησε τη χώρα στα πόδια της και τη γλίτωσε από τη χρεοκοπία.

«Η παράταξη αυτή πολεμήθηκε από πολλούς. Και ας είχε ακόμα και θύματα. Χθες έκλεισαν 25 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της παράταξης Παύλου Μπακογιάννη. Αλλά η Ν.Δ. αντιστάθηκε και πάλεψε και γι' αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νεοδημοκράτες». Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική σε όσους παραδόθηκαν στο λαϊκισμό, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για το πού οδηγεί αυτή η πρακτική.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε: «Για εμάς προέχει πάντα το καθήκον απέναντι σε αυτή τη χώρα. Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Να κρατήσουμε τη χώρα στα πόδια της, την ώρα που οι άλλοι προσπαθούν να τη βυθίσουν στο παρελθόν. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το protothema.gr, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ προ κρίσης. Όπως είπε, «κάναμε και εμείς πράγματι λάθη, στην πορεία μπορεί να μην αντισταθήκαμε έγκαιρα σε όσα οδήγησαν στην κρίση, αλλά "λεφτά υπάρχουν" εμείς δεν είπαμε ποτέ. Εμείς να στηρίξουμε τη χώρα δεν το αρνηθήκαμε ποτέ. Από το 2010 έως και το 2012 ψηφίσαμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και για αυτό είμαστε περήφανοι. Προσπάθησα να αλλάξω τη μοίρα της χώρας μου, παρά από το να δοξαστώ από την καταστροφή της».

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του είναι σε θέση να συνεργαστεί με αυτούς που άλλοτε συγκρούστηκε, υπογράμμισε ωστόσο πως «δημοκρατική παράταξη είναι μόνο η Ν.Δ.».

Στη συνέχεια μίλησαν στενοί συνεργάτες του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως οι πρώην υπουργοί Πέτρος Μολυβιάτης και Γιάννης Βαρβιτσιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Συγγρού, το μεθεπόμενο Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου, θα ακολουθήσει νέα εκδήλωση στην Αθήνα, όπου ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει για το παρόν και το μέλλον του κόμματος και, κατά τους συνεργάτες του, θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου