Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέκδοτο η μετακίνηση του χειρούργου από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας - ο διοικητής του Νοσ. Ιεράπετρας αφού έφτασε μέχρι τον αν. υπουργό υγείας για να τον πάρει, τώρα τον γυρνά πίσω στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για μια εβδομάδα

Ως μπαλάκι του πινκ πονκ μεταχειρίζονται τους ιατρούς οι  τοπικοί  και κυβερνητικοί παράγοντες

Κυβερνητικό ανέκδοτο έχει καταντήσει δυστυχώς πλέον το θέμα της μετακίνησης ενός ιατρού χειρούργου  από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο  (υπο)διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γ. Ματαλλιωτάκης και οι φορείς της πόλης και του Νοσοκομείου έφτασαν μέχρι τον αναπληρωτή υπουργό υγείας για να δεικδικήσουν την άμεση μετακίνηση του χειρούργου από το ΓΝΑΝ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είναι η οργανική του θέση, κάτι που έγινε προχθές 17/9/14 με την υπογραφή της απόφασης μετακίνησης από το διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου Μ. Μακρονικολάκη.

Όμως σήμερα, δύο μέρες μετά, ο διοικητής του Νοσοκομειου Ιεράπετρας Γ. Ματαλλιωτάκης απέστειλε έγγραφο προς τη διοίκηση του ΓΝΑΝ με το οποίο ζητά να ανασταλεί για μερικές ημέρες (  η απόφαση μετακίνησης.

Η κίνηση αυτή έγινε γιατί διαφορετικά θα έκλεινε η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, αφού δεν υπήρχε εφημερεύων χειρούργος, ενδεχόμενο που είχε επισημανθεί εδώ και ημέρες από το Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝΑΝ προς όλους (ακόμα και προς το δήμαρχο Ιεράπετρας Θ. Κλαντζάκη).
Παρόλαυτα οι γεραπετρίτες παράγοντες επέμειναν ανένδοτοι στην ΑΜΕΣΗ μετακίνηση του χειρούργου αδιαφορώντας για τις συνέπειες, και όταν  πέτυχαν αυτό που ήθελαν τον ξαναστέλνουν πίσω στον Άγιο Νικόλαο αφού είδαν το αδιέξοδο που δημιουργείται.

Τραγελαφικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που οι τοπικοί παράγοντες της Ιεράπετρας  τους μεταχειρίζονται ως μπαλάκια του πινκ πονκ, και μετά παραπονιούνται που πολλοί γιατροί αρνούνται το διορισμό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και των τοπικών πολιτικών παραγόντων του νομού Λασιθίου, του υφυπουργού Εργασίας Γ. Πλακιωτάκη, του διοικητή της ΔΥΠΕ Α. Γρηγοράκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που δέχονται τα "καπρίτσια" των παραγόντων της Ιεράπετρας αδιαφορώντας για τις άσχημες συνέπειες για τον πληθυσμό όλου του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου