Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Την Πέμπτη η δίκη για τη "μαύρη τρύπα" στο ταμείο του δήμου


Στις 9 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται τελικά να εκδικαστεί η υπόθεση της υπεξαίρεσης του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία τού πρώην Δήμου της Νεάπολης. Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε λόγω του προχωρημενου της ώρας με αποτέλεσμα η ακροματική διαδικασία να μετατεθεί για την Πέμπτη. 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και η ειδική ταμίας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. Οι κατηγορίες για τους έξι κατηγορούμενους είναι βαριές και αφορούν την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού μεγαλύτερου του 1 εκ. ευρώ.

Στο σκαμνί, θα καθίσει η επί σειρά ετών ειδική ταμίας, η οποία διαχειριζόταν και τα οικονομικά όλων των νομικών προσώπων του πρώην Δήμου Νεάπολης, η οποία κατηγορείται ότι από το 1999 μέχρι και το 2011 είχε υπεξαιρέσει περίπου 1.200.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, η ειδική ταμίας κατηγορείται για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από το Δήμο, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα, καθώς και για απιστία για το ίδιο ποσό. Η κατηγορούμενη η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη εδώ και περίπου ένα χρόνο, φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την υπεξαίρεση μόνο ενός μέρους του ποσού για το οποίο κατηγορείται και συγκεκριμένα για 237.000 ευρώ.

Στο σκαμνί θα καθίσουν επίσης πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης.

 Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και την απιστία της ειδικής ταμία, για απιστία και για παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα κατηγορούμενοι είναι ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, η τότε πρόεδρος του παιδικού σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου