Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για την εκμάθηση του προγραμματισμού των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου.


Ζούμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της Πληροφορικής. Η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών περιορισμένου ειδικού σκοπού, αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας της πληροφορίας να γίνει ικανός να καινοτομεί και να υλοποιεί τις σκέψεις και τις ιδέες του.

Από τις 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής, που επιδιώκουν να εξοικειώσουν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό διοργανώνοντας για παράδειγμα εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων.

Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται και από Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα»

Την εβδομάδα αυτή:
• Οι καθηγητές Πληροφορικής συζητούν με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
• Οι μαθητές εκπονούν μαθησιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής για κάθε τμήμα. Οι δραστηριότητες μπορούν να περιλαμβάνουν ανάπτυξη κώδικα, επίδειξη, προβολή βίντεο κ.ά.
• Οι γονείς/κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε ανοικτές εκδηλώσεις με ομιλίες – επίδειξη εργαλείων / δραστηριοτήτων μαθητών
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις διευθύνσεις: http://cseduweek.wordpress.com/ και http://codeweek.eu/

Ο καθένας από εμάς μπορεί να επωφεληθεί από την εκμάθηση του προγραμματισμού των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών γι' αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου.
Με εκτίμηση ,
Ο Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Λασιθίου
Οι Kαθηγητές Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου