Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών –Υποβάθμιση Υπηρεσιών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/09/2014
Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών –Υποβάθμιση Υπηρεσιών

            Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης επισκέφτηκε την Τρίτη 30/9/2014 τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) και το Τελωνείο Αγίου Νικολάου με σκοπό την ενημέρωση του από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

            Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Διευθυντής κ. Ι. Σταμέλος ενημέρωσε το βουλευτή για τα μεγάλα κενά που υπάρχουν ακόμα σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο νομό, παρ’ όλο που η εκπαιδευτική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, με συνέπεια και διδακτικές ώρες να χάνονται και ο όποιος προγραμματισμός να αλλάζει διαρκώς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη δραματική μείωση μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στο νομό κατά τα τελευταία χρόνια και τη συνεχή υποκατάστασή του με αναπληρωτές με συνέπεια και την υποβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού αλλά και την ανεπαρκή και καθυστερημένη κάλυψη των κενών. Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται επίσης στη στελέχωση των ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και των μικρότερων και πιο απομακρυσμένων σχολείων.

            Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά σε μικρότερο βαθμό, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διευθυντή κ. Εμ. Μπαρμπεράκη. Κοινό πρόβλημα και στις δύο Διευθύνσεις είναι η μεγάλη έλλειψη διοικητικού προσωπικού και η πολύ μεγάλη γραφειοκρατία που δυσκολεύει πολύ το έργο τους.


            Ο Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε ότι η υποστελέχωση είναι κοινό χαρακτηριστικό όλου του δημόσιου τομέα και είναι συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής για την υποβάθμισή του και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου στη Βουλή.

            Στο Τελωνείο Αγίου Νικολάου μετά από την ενημέρωση από την Προϊσταμένη κ. Αμ. Γραβάνη για το ρόλο και τη σημασία του Τελωνείου στην πρωτεύουσα του νομού, παρουσιάστηκαν οι συνέπειες που θα υπάρξουν στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης από την προτεινόμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Αγίου Νικολάου σε Τελωνειακό Γραφείο Ε.Φ.Κ., ιδίως μετά την κατάργηση και του Τελωνείου Ιεράπετρας.

            Ο Κωστής Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στη συνεχή αποψίλωση υπηρεσιών από όλες τις πόλεις του νομού και στις πολύ αρνητικές συνέπειες  που έχει στις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού αλλά και στη μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών. Υποσχέθηκε ότι θα αναδείξει το θέμα στη Βουλή για να αποτραπεί η προοπτική υποβάθμισης του Τελωνείου.


Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου