Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός του Δημ Κουνενάκη, πρ Δημάρχου, επικεφαλής του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ στη συγκέντρωση για το νοσοκομείο

Μέσα στη γενικότερη απαξίωση που ζούμε, με την υποβάθμιση της ζωής μας, την ανασφάλεια, την έλλειψη ελπίδας, βιώνουμε και την υποβάθμιση της υγείας. Διαρκώς τα τελευταία χρόνια των μνημονίων βλέπουμε να υποβαθμίζονται οι δομές της υγείας στον τόπο μας με δραματικές συνέπειες για τους κατοίκους αλλά και για την οικονομία μας. 

Άπειρες συσκέψεις, επαφές, διαβουλεύσεις, κινητοποιήσεις, αντιδράσεις, υποσχέσεις. Και συνεχώς μετρούμε απώλειες. Κλινικές κλείνουν, γιατροί φεύγουν από τα νοσοκομεία και δεν αναπληρώνονται, κλινικές υποβαθμίζονται, εφημερίες λειψές και ένας κόσμος σε απελπισία.

Το πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί, το υπουργείο και η διοίκηση δεν λύνει προβλήματα, ο τοπικισμός χρησιμοποιείται ως όπλο για να περνούν τα δύσκολά, τα προβλήματα ανακυκλώνονται στο νομό και πολλές φορές ο «αντίπαλος» ανακαλύπτεται στη διπλανή πόλη. 

Ζητούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα απαντά στις ανάγκες υγείας των κατοίκων του νομού. Δεν μας το δίνουν γιατί προφανώς άλλες είναι προθέσεις τους. Μήπως τελικά ο στόχος είναι η υποβάθμιση και η απαξίωση όλων των δομών;

Ζητούμε να αναλάβει τις ευθύνες το υπουργείο, η ΔΥΠΕ και όχι να βλέπουμε βουλευτή, άσχετο με το αντικείμενο, να προτείνει μεταθέσεις γιατρών και δυστυχώς η διοίκηση να υπακούει. Τέτοια τριτοκοσμική κατάσταση βιώνουμε!!!!!!. 

Ζητούμε να στηριχθούν επιτέλους τα θεσμικά όργανα της υγείας χωρίς αψυχολόγητες παρεμβάσεις. Με στόχο το ολοκληρωμένο σχέδιο που θα απαντά στις ανάγκες των κατοίκων του νομού.

Ζητούμε να στηριχτεί ο οργανισμός των δομών υγείας του νομού με συνέπεια, χωρίς αποσπασματικές αποφάσεις. Ζητούμε να στηριχθεί τ το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, που λόγω των κλινικών που διαθέτει στηρίζει την υγεία σε όλο το νομό.
Υποβάθμιση του νοσοκομείου μας σημαίνει υποβάθμιση της υγείας σε όλο το νομό.

Ζητούμε την στελέχωση του νοσοκομείου, την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και το σταμάτητα της αδιέξοδης τακτικής που μετακινεί προσωπικό σε γειτονικό νομό, επιτείνονατς έτσι το πρόβλημα.
Δεν συζητούμε την πονηρή πρόταση για υπαγωγή του νοσοκομείου στη Γ ζώνη, που ουσιαστικά θα ανακυκλώσει τα προβλήματα εντός νομού.

Ζητούμε από όλους να είμαστε παρόντες, στον αγώνα για την υγεία, μαζί με τους εργαζόμενους και του φορείς.
Να γίνουμε ασπίδα προστασίας ενάντια στην υποτίμηση και στην υποβάθμιση της ζωή μας.

Αγιος Νικόλαος 10/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου