Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησαν τα αποκαλυπτήρια: απέρριψε η παράταξη του δημάρχου Α. Ζερβού το αίτημα της Οικολογικής Κίνησης Μεραμβέλλου και φορέων του Βραχασίου να συζητηθεί στο δημ. συμβούλιο το θέμα του υβριδικού στο Αζιλακόδασος

Η περιοχή που προγραμματίζεται να γίνει το τεράστιο έργο από την εταιρία edf
Ξεκίνησαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια των περιβαλλοντικών "ευαισθησιών" του συνδυασμού ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του δημάρχου Α. Ζερβού. 
Με πρόσχημα την έλλειψη ενημέρωσης (τώρα περιμένουν να ενημερωθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα...) η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που πρόσκειται στο δήμαρχο Α. Ζερβό απέρριψε το αίτημα της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχασίου και της Επιτροπής Αγώνα Βραχασίου κατά των ΒΑΠΕ να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου το θέμα της έγκρισης από το ΥΠΕΚΑ των περιβαλλοντικών όρων του τεράστιου υβριδικού στην περίμετρο του Αζιλακόδασους Βραχασίου και να υπάρξει απόφαση για συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου στην προσφυγή προς στο ΣτΕ (, πρόταση που υποστηρίχθηκε από το Σύγχρονο Δήμο και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν για το θέμα αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων στο Βραχάσι, αποφάσεις του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, ομόφωνες αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου και παρά το ότι τα χρονικά περιθώρια για προσφυγή στο ΣτΕ είναι στενά (ως τις 10/11/14) ο δήμαρχος Α. Ζερβός αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση του Π. Καρατσή να γίνει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως τις 10 του Νοέμβρη.

Ουσιαστικά ο Α. Ζερβός έδειξε με τη στάση του ότι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός της προθεσμίας και την υποβολή προσφυγής στο ΣτΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α. Ζερβός ανέφερε ότι η περιοχή μας έχει την "τραυματική" εμπειρία από την ακύρωση του έργου του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Κοινότητα Αγ. Αντωνίου (δηλαδή όπως τα λέει, κακώς σύσσωμος ο πληθυσμός του Μεραμπέλλου αντέδρασε τότε και κακώς δεν έγινε το εργοστάσιο της ΔΕΗ!)

Η υπόθεση με το υβριδικό στο Αζιλακόδασος έχει και τη διάσταση της  επιβολής των επιπτώσεων του σχεδίου "Καλλικράτης" ενάντια στις τοπικές κοινωνίες, αφού για το σοβαρό αυτό θέμα για τη Δημοτική Κοινότητα Βραχασίου αποφασίζει ο συνδυασμός που πήρε το 7% στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη συγκεκριμένη περιοχή, και μάλιστα λόγω του παράλογου εκλογικού συστήματος εξέλεξε και  τους 3 δημοτικούς συμβούλους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την περιοχή! Αυτό κι αν είναι δημοκρατία.,,

Το θέμα και οι εξελίξεις θα συζητηθούν  αύριο το απόγευμα στις 7 στο Βραχάσι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου που είχε προγραμματιστεί να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτηση του δημάρχου, για να μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως...

Δείτε τα video από τη σημερινή τοποθέτηση του εκπροσώπου του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των ΒΑΠΕ και της οικολογικής Κίνησης Γ. Λαγκαδινού και την απάντηση του δημάρου Α. Ζερβού:

Γ. Λαγκαδινός:

Δήμαρχος Α. Ζερβός:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου