Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβός εξελέγη στο ΔΣ στη Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με το ψηφοδέλτιο του Β. Λαμπρινού


Άνετη και καθαρή νίκη πέτυχε ο Βασίλης Λαμπρινός στις εκλογές της ΠΕΔ παρά τη δυναμική εμφάνιση του Γ.Μαλανδράκη στις εκλογές. Ο Βασίλης Λαμπρινός επικράτησε στη "μάχη" της ΠΕΔ καθώς έλαβε 67 ψήφους και φυσικά αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της ΠΕΔ αφού η εκλογή του είναι έμμεση (από το συμβούλιο) και όχι άμεση.  Ο  κ. Μαλανδράκης έλαβε 50 ψήφους ,  ο κ. Λυγερός 6 και  ο κ. Συντιχάκης 2. Έτσι, με βαση τις ψήφους η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: Λαμπρινός 12, Μαλανδράκης 8, Λυγερός 1. Ωστόσο, οι νομικοί των δύο πλευρών διαφωνούν θεωρώντας ότι δεν είναι απολύτως έτσι και η πλευρά Μαλαναδράκη δίνει 11-9-1 κάτι που ίσως πλέον λυθεί κεντρικά.

Οσον αφορά τη σταυροδοσία στην παράταξη του κ.Λαμπρινού σσυμφωνα με τα πρώτα ανεπισημα αποτελεσματα πήραν: Λαμπρινός 64, Βάμβουκας 58, Μαμουλάκης 55, Ζερβός 51, Αρμουτάκης 45, Κόκκινος 45 και Στεφανάκης 27. Οι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν: Ινιωτάκης 54, Νίνος 49, Πασπάτης 47, Ντουντουλάκης 40, Παπαδογιάννης 38. Από το ψηφοδέλτιο Μαλανδράκη έλαβαν: Μαλανδράκης 43, Πολάκης 40, Μπαριτάκης 33, Κοκοσάλης 30, Καλογεράκης 30. Από τους δημοτικούς συμβούλους πήραν Πετρακογιώργη 32, Μπιρλιράκη 30, Μαχαίρας 28, Αγαπάκης 23.

Για την ΚΕΔ εξελέγησαν οι κ.Βαρδαβάς 46, Κεμεσίδης 40, Καραντινός 40, Νίνος 40 και Λουλουδάκης 38.

Εξαρχής φαινόταν, όπως είχε γράψει και το CRETALIVE ότι ο κ.Λαμπρινός ήταν το φαβορί. Ο δήμαρχος Ηρακλείου θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ καθώς το ψηφοδέλτιό του επικράτησε , ενώ την ίδια ώρα οι διασπασμένοι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει να έφταναν για να αλλάξουν έτσι κι αλλιώς το κλίμα και τις ισορροπίες.

Νωρίτερη στη συνέλευση της ΠΕΔ η κινητικότητα ήταν  έντονη ενώ δε έλειψαν και τα πηγαδάκια των υποψηφίων με τη συζήτησεις να στρέφονται και γύρω από τον ... διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ .

Υπενθυμίζεται ότι μετά από ζημώσεις και διεργασίες ως την ύστατη ώρα το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε με τους δημάρχους Ανωγείων, Σφακίων και Γαύδου Ελευθερία Καλλινίκου να κατεβαίνουν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μαλανδράκη.

Συνολικά  6 δημοτικοί σύμβουλοι του Ηρακλείου , αλλά και των Χανίων με επικεφαλής των κ.Σαρρή, κατέβηκαν με το συνδυασμό του Ηλία Λυγερού.

Ο λόγος της διάσπασης δεν ήταν  άλλος απο την αντίδραση στη σύμπραξη με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια που στήριξαν ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Αναδημοσίευση (όχι ο τίτλος) από τη σελίδα cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου