Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Δεν μας έφταναν οι ντόπιοι τοπικισμοί, τώρα ανακατεύονται και από το Ηράκλειο: Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Δαμαβολίτης χαρακτηρίζει την Ιεράπετρα ως το "μεγαλύτερο πληθυσμιακό πόλο του νομού Λασιθίου"


Δεν μας έφταναν οι ντόπιοι τοπικιστές, τώρα ανακατεύονται και από το Ηράκλειο. Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Δαμαβολίτης σε ερώτηση του σχετικά με την ανάγκη στελέχωσης της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ) χαρακτηρίζει την Ιεράπετρα  ως το "μεγαλύτερο πληθυσμιακό πόλο του νομού Λασιθίου" και τέταρτη πόλη της Κρήτης αναπαράγοντας χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία την τοπικιστική προπαγάνδα των πολιτικών παραγόντων της Ιεράπετρας.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μπορεί να θέλει να δείξει ενδιαφέρον για ένα υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα, αυτό της μη λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όμως κάποια από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί  ρίχνουν νερό στο μύλο του τοπικισμού στο νομό μας, ενισχύοντας εμμέσως τις ακραίες φανατικές φωνές που δεν αναγνωρίζουν ότι πρωτεύουσα του νομού και μεγαλύτερος δήμος είναι ο Άγ. Νικόλαος και κεντρικό Νοσοκομείο του νομού είναι το ΓΝΑΝ.

Όπως και να το κάνουμε, η Ιεράπετρα δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πληθυσμιακό πόλο του νομού Λασιθίου, αφού ο Δήμος Ιεράπετρας υστερεί σε πληθυσμό κατά 874 μόνιμους κατοίκους από το Δήμο Αγίου Νικολάου, όπως φαίνεται στη σχετική αναφορά στη σελίδα του Δήμου Ιεράπετρας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καλό είναι ξέρει ότι υιοθετώντας τα τοπικιστικά επιχειρήματα για το πληθυσμιακό μέγεθος της Ιεράπετρας, το μόνο που καταφέρνει είναι να ευνοεί την τακτική όσων προσπαθούν να αθωώσουν την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια για τα χάλια των Νοσοκομείων και να ρίξουν τις ευθύνες στους "γείτονες" του Αγ. Νικολάου ή της Σητείας.

1 σχόλιο:

 1. 1] Η τέταρτη ΠΟΛΗ της Κρήτης ειναι το Γαζι Μαλεβιζίου
  σύμφωνα πάντα με την απογραφή του 2011.

  2] Σήμερα 3 χρονια μετα την απογραφή του 2011
  ο πληθυσμός της Ιεράπετρας εχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό
  κι αυτό γιατι η κρίση έδιωξε τους πολυάριθμους 'θερμοκηπιακους" μετανάστες
  που φούσκωναν εξωπραγματικα τον πληθυσμό της πολίχνης...
  Οπότε πλέον σήμερα μπορούμε να μιλάμε για ενα δημο
  της ταξεως των 22.000 χιλιάδων ψυχων στη καλύτερη περίπτωση.

  3] Οι οικονομικοί μετανάστες που κατοικούν
  στον ευρύτερο δημο Αγιου Νικολάου
  δεν ηταν ποτέ αρκετοι ώστε μια μαζική μετακίνηση τους
  να μπορεί να επηρεάσει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ
  το πληθυσμό της περιοχής όπως εχει συμβεί αλλου
  και κυριως στην Ιεράπετρα.

  Ο ΛΑΣΙΘΙΩΤΗΣ
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή