Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στη συγκέντρωση υπεράσπισης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

 Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας στη συγκέντρωσή σας  για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. 

Είμαι στη Βουλή όπου η Κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το έργο που όλοι γνωρίζετε. Να ολοκληρώσει στον τομέα Υγείας το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για να διαλυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να παραδοθεί στους ιδιώτες. 

Η δική σας αντίδραση είναι που κρατά ανοιχτά ακόμα τα Νοσοκομεία. Χωρίς τον αγώνα το δικό σας και όλων των Λασιθιωτών θα τα είχαν κλείσει όλα. Τώρα προσπαθούν μέσω της συστηματικής υποβάθμισης και υποστελέχωσης να τα απαξιώσουν και να τα αφήσουν άδεια κτήρια. 

Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός. Ενωμένοι οι Λασιθιώτες να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία που ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους πιο αδύναμους οικονομικά.

Η λύση δεν είναι τα μπαλώματα και ο τσακωμός ανάμεσα στις πόλεις του νομού όπως κάποιοι επιδιώκουν για να συγκαλύψουν ευθύνες και ανομολόγητους στόχους. Χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις και δοθούν τα αναγκαία χρήματα για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει ιδιαίτερο ρόλο να παίξει στη δευτεροβάθμια περίθαλψη στο νομό και τις γύρω περιοχές, λόγω του εξοπλισμού και των υποδομών του. Και πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό ώστε να λειτουργεί σωστά. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα άλλα Νοσοκομεία του νομού με βάση τους οργανισμούς τους και τις τοπικές ανάγκες.

Οι μέρες είναι δύσκολες και πονηρές. Προεκλογικές. Και ο αγώνας πρέπει να είναι ενωτικός και συνεχής. Και δεν πρέπει να σταματήσει με τις υποσχέσεις που θα δοθούν με απλοχεριά. Εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα πόσο έχουν τηρηθεί.

Αντίθετα πρέπει, με τη δύναμη που δίνει η συμμετοχή σας, να καταφέρουμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου. Από τη μεριά μου θα είμαι δίπλα σας σε όλους τους αγώνες όπως έχω κάνει μέχρι τώρα. 

Καλούς αγώνες…

Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθιου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου