Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Αποκλειστικά στο ekriti.gr: Η εκ βαθέων εξομολόγηση της ταμία του Δήμου Νεάπολης μετά την καταδίκη της

Εμφανώς καταβεβλημένη από την σημερινή πολύωρη διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με την έκδοση της καταδικαστικής γι' αυτήν απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην δήμου Νεάπολης Λασιθίου, άνοιξε την καρδιά της στο ekriti.gr.

Μέσα στα λίγα λεπτά που καταφέραμε να συνομιλήσουμε μαζί της, πρόλαβε να μας πει πολλά, ωστόσο η πιο σπουδαία, ήταν κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη της κουβέντα.

Στην αμηχανία που προκαλεί η επαφή με έναν άνθρωπο που λίγα λεπτά νωρίτερα έχει μάθει ότι -καλώς ή κακώς- θα περάσει αρκετά από τα επόμενα χρόνια της ζωής του στη φυλακή και στην ερώτηση "Πώς είστε;", αυτή μου απάντησε “Πώς να είμαι παιδί μου; Ταλαιπωρημένη. Ταλαιπωρημένη αλλά και χαρούμενη για την αθώωση των -πρώην- συγκατηγορούμενών μου”.

“Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για όσα έχουν συμβεί. Ελπίζω όπως γι' αυτούς τελείωσε σήμερα ο δικός τους Γολγοθάς, έτσι κάποια στιγμή να τελειώσει και για μένα. Να φτάσει μια στιγμή που όλο αυτό θα είναι απλά μια δυσάρεστη ανάμνηση στο μυαλό όλων μας και η οποία κάποτε θα χαθεί τελείως...” πρόσθεσε η πρώην ειδική ταμίας.

Όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου, μας είπε:
Σέβομαι απόλυτα την απόφαση. Οι δικαστές κατάλαβαν ότι είμαι ειλικρινής και γι' αυτόν το λόγο μου αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Εγώ μέσα μου ξέρω καλά πως ό,τι έκανα, δεν το έκανα επειδή ήταν στο χαρακτήρα μου και την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά επειδή είχα τρομερή οικονομική πίεση.
Παρ' όλα όσα έχουν ειπωθεί, δεν υπήρξα ποτέ ανέντιμος άνθρωπος. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου. Εντούτοις, έχω πλήρη επίγνωση πως όλα όσα λέω τώρα δεν ακυρώνουν την πράξη μου. Ωστόσο έχω καθαρή τη συνείδησή μου”.
Η συγκίνησή της ήταν εμφανής καθ' όλη τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνομιλίας μας, ωστόσο έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν αναφέρθηκε στα παιδιά της:
“Είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν με όλη τους την καρδιά. Τα παιδιά μου είναι η πρώτη σκέψη που θα κάνω όταν ξυπνήσω το πρωί και η τελευταία πριν κοιμηθώ το βράδυ. Μου δίνουν τρομερή δύναμη και απίστευτο κουράγιο”.
Η πρώην ειδική ταμίας του δήμου Νεάπολης δεν παρέλειψε να αναφερθεί, τέλος, και στο συνήγορό της, τον κ. Διονύση Βέρρα “Τον εκτιμώ πάρα πολύ και τον ευχαριστώ γιατί με βοήθησε πραγματικά και ουσιαστικά”.
Νικόλας Αγγελίνος

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/apokleistika-sto-ekritigr-i-ek-vatheon-exomologisi-tis-tamia-toy-dimoy-neapolis-meta-tin#ixzz3G5VgiJWp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου