Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Ρακοκαζανέματα στη Λίμνη Αγ. Νικολάου το Σάββατο 8 Νοεμβρίου


Το προσωρινό Δ.Σ. του υπό ίδρυση Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Λασιθίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Ιωάννη Καναβάκη συνεδρίασε στην Παχειά Άμμο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Θέμα συζήτησης ήταν το καλωσόρισμα των 500 περίπου ξένων τουριστών, που θα αφιχθούν με το κρουαζιερόπλοιο «Silver Cloud» στο λιμάνι της πόλης του Αγ. Νικολάου το Σάββατο 8 Νοεμβρίου.

Αποφασίστηκε να εγκατασταθεί και λειτουργήσει στο χώρο της Λίμνης πλήρης μονάδα απόσταξης τσικουδιάς για επίδειξη του τρόπου παρασκευής του παραδοσιακού μας ποτού, στους ξένους επισκέπτες μας. Επίσης η όλη διαδικασία να πλαισιωθεί από ντόπιο παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα.

Επιπλέον να συνεργαστεί ο Σύλλογος με το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου ώστε η εκδήλωση να λάβει χαραχτήρα συλλογικότητας. Ήδη ο Σύλλογος έχει έλθει σε επικοινωνία με την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Αγ. Νικολάου κ. Παρούλα Κουτσάκη. Η ανταπόκριση ήταν θετική, για συμμετοχή, συνδρομή και παρουσίαση κρητικών χορών από το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων.

Ο Σύλλογος αποφάσισε να βρεθεί και διερμηνέας για να εξηγεί στους ξένους όσα περί της διαδικασίας απόσταξης ειπωθούν.


Στο χώρο απόσταξης θα υπάρχει μπουφές, όπου θα προσφέρεται δωρεάν στους ξένους και ντόπιους επισκέπτες, τσικουδιά και κατάλληλοι μεζέδες. Παράλληλα θα λειτουργεί τμήμα συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και καλούνται προαιρετικά όσοι από τους ντόπιους επισκέπτες επιθυμούν, να προσκομίσουν ό,τι δύνανται (μακαρόνια, ζάχαρη, ρύζι, όσπρια κλπ.) . Όσα τρόφιμα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ελπίζω» του Δήμου Αγίου Νικολάου για διανομή σε συνανθρώπους μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου