Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Τί δουλειά έχει ένα σωματείο να ανακατεύεται στα εσωτερικά θέματα ενός άλλου σωματείου;

Πρωτόγνωρα πράγματα διαβάζουμε τελευταία από το τοπικό συνδικάτο ΤΑΛΩΣ, που όπως φαίνεται πρόσκειται στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).

Με συνεχείς ανακοινώσεις το συνδικάτο ΤΑΛΩΣ καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να μη συμμετέχουν στις εκλογές του συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Λασιθίου.

Δηλαδή ένα σωματείο προσπαθεί με ανακοινώσεις να επιρρεάσει όχι τα δικά του μέλη, αλλά τα μέλη ενός άλλου σωματείου!

Πρωτόγνωρα πράγματα!

Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτά που κάνουν ευνοούν τους εργοδότες και όσους τάσσονται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

Τί αγώνες και συγκεντρώσεις θέλουν; Των 25 ατόμων όπως αυτές που κάνει το τοπικό ΠΑΜΕ, ή συγκεντρώσεις με μαζική συμμετοχή σαν αυτές που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στον Άγιο Νικόλαο από το Εργατικό Κέντρο και τα τοπικά σωματεία;

Τα όποια ζητήματα (αν υπάρχουν) με τη στάση της απερχόμενης διοίκησης του συνδέσμου ξενοδοχουπαλλήλων νομού Λασιθίου και με τη διενέργεια των εκλογών μπορούν και πρέπει να τα κρίνουν τα ίδια τα μέλη του σωματείου και όχι κάποιοι εκτός. 

Τί δουλειά έχει ένα  σωματείο να ανακατεύεται στα εσωτερικά θέματα ενός άλλου σωματείου;


4 σχόλια:

 1. Αγαπητέ συντάκτη του παραπάνω κειμένου,

  Παίρνοντας αφορμή από τον πρόλογο του κειμένου σας:
  «Πρωτόγνωρα πράγματα διαβάζουμε τελευταία από το τοπικό συνδικάτο ΤΑΛΩΣ, που όπως φαίνεται πρόσκειται στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)», θέλω να αναφερθώ σε ορισμένα θέματα και ελπίζω το κείμενό μου να περάσει την «λογοκρισία» και να δημοσιευτεί.

  Πρώτα και κύρια, σταματήστε να κολλάτε ετικέτες στον κόσμο και στα σωματεία.

  Ότι δεν πρόσκειται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι είναι ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.

  Ό,τι δεν είναι μαζί σας δεν σημαίνει ότι είναι απέναντί σας, όπως εσείς θεωρείτε.
  Και στην τελική, ακόμη κι αν είμαστε ό,τι λέτε, πού είναι το μεμπτό;
  Καλλιεργείτε μια «κομμουνιστοφοβία» σαν να είστε εσείς οι «καθαροί» κι αυτοί «χολεριασμένοι»… έλεος!
  Στη μέση της κρίσης, με τόσα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται καθημερινά, με τους μισθούς να κατεβαίνουν στα τάρταρα και τα εργασιακά δικαιώματα να καταπατούνται σε κάθε χώρο με κάθε τρόπο, είναι τουλάχιστον φαιδρό, για να μην πω ανήθικο, να κολλάτε ετικέτες.
  Ο εργαζόμενος που ζει την κάθε μέρα του με «το λουρί στο σβέρκο» δεν ενδιαφέρεται για κόμματα και χρώματα!
  Το συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ» ιδρύθηκε όχι για να διχάσει, αλλά για να ενώσει τον κλάδο αφού ο προϋπάρχων «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου» «πέταξε» τον επισιτισμό κλπ συναφή τουριστικά επαγγέλματα από τον Σύνδεσμο. Το 2010 ήταν «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Ζαχαροπλαστείων, Μπαρ και Νυχτερινών Κέντρων Ν. Λασιθίου» και το 2012 με κάποιο «μαγικό τρόπο», χωρίς καν τροποποίηση καταστατικού έγινε «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου».
  Πηγές: http://syxenol.blogspot.gr/2012/05/2010.html και http://syxenol.blogspot.gr/2012/07/2010.html
  Ως Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουρισμού-Ξενοδοχείων και συναφών Επαγγελμάτων, έχουμε έννομο συμφέρον να διασφαλιστεί η νομιμότητα της ψηφοφορίας, πράγμα που όπως διαπιστώσαμε δεν έγινε.
  Η απουσία λευκού ψηφοδελτίου και παραβάν, ψηφοφορία δίπλα σε γραφεία που εξυπηρετούνται εργαζόμενοι για να καταθέσουν τα χαρτιά τους στο ταμείο ανεργίας, η παρουσία των υποψήφιων μέσα στο χώρο που διεξάγεται η ψηφοφορία, οι κόρες των υποψηφίων να είναι εφορευτική επιτροπή, η «επιστράτευση» του Εργατικού Κέντρου με ανακοινώσεις, δεν νομίζω να είναι σύννομα ή ηθικά.

  Σταματήστε λοιπόν την παραπληροφόρηση και να καλλιεργείτε το «διχασμό»!

  Υποτιμάτε την νοημοσύνη των εργαζόμενων, οι οποίοι και βλέπουν και κρίνουν!

  Λένα Νικολοπούλου
  Τηλ: 6974803140

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το συμπέρασμα ότι είστε ως σωματείο με το ΠΑΜΕ, προκείπτει από τη συμμετοχή σας σε όλες τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

  Δεν υπάρχει από την πλευρά μας καμμιά κομμουνιστοφοβία.

  Μάλλον εσείς φοβάστε να παραδεχτείτε ότι συμφωνείτε σε πολλά με το ΚΚΕ και ότι συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις του.

  Τώρα, το πώς προκύπτει ότι έχετε έννομο συμφέρον να διασφαλιστεί η νομιμότητα της ψηφοφορίας ενός άλλου σωματείου, μόνο εσείς το γνωρίζετε, και δεν χρησιμοποιείτε κανένα επιχείρημα για να το τεκμηριώσετε.

  Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο , ένα σωματείο να καλεί σε αποχή από τις εκλογές τα μέλη ενός άλλου!

  Δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας και είναι κατά τη γνώμη μου άσχημο και κατακριτέο.

  Τα μέλη ενός άλλου σωματείου δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πρόββατα, που θα τους υποδείξετε εσείς τί να κάνουν.

  Αν κρίνουν ότι δεν τους εκπροσωπεί σωστά ο σύνδεσμος ξενοχοϋπαλλήλων Λασιθίου ή ότι δεν λειτουργεί με νομιμότητα και διαφάνεια, μπορούν να διαγραφούν και να εγγραφούν στο δικό σας σωματείο. Αφήστε τους όμως να κρίνουν οι ίδιοι, μην επεμβαίνετε στα εσωτερικά ενός άλλου σωματείου, δείξτε εμπιστοσύνη στην κρίση των εργαζόμενων, δεν είναι βλάκες, ούτε πρόβατα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
  Έχετε τις απόψεις σας κ. Μανουσάκη, (τώρα φαίνεται ποιος είναι ο συγγραφέας του κειμένου), δεν θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, μια διευκρίνιση μόνο:
  Μέλη ενός σωματείου δεν είναι όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία και «ληστρικά» εισπράττεται «κεφαλικός φόρος» κάθε μήνα από τον μισθό τους, βάσει λίστας από το λογιστήριο, υπέρ του τάδε σωματείου χωρίς την έγκρισή τους .
  Μέλη είναι όσοι αυθόρμητα εγγράφονται!
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όποιος δεν θέλει να είναι μέλος σε ένα σωματείο, κάνει αίτηση διαγραφής από αυτό, και στη συνέχεια αφού διαγραφεί ζητά να μη γίνεται η σχετική παρακράτηση συνδρομής από το μισθό του.

   Νομίζω ότι εσύ είσαι αυτή που δεν χρησιμοποιείς επιχειρήματα αδυνατώντας να δικαιολογήσεις την εμπλοκή σας στα εσωτερικά θέμα ενός άλλου σωματείου.

   Δεν απάντησες από που προκύπτει το έννομο συμφέρον σας να διασφαλιστεί η νομιμότητα των εκλογικών διαδικασιών ενός άλλου σωματείου.

   Δεν απάντησες γιατί καλείτε σε αποχή από τις εκλογές τα μέλη ενός άλλου σωματείου και από προκύπτει αυτό το δικαίωμα εμπλοκής σας στα εσωτερικά ενός άλλου σωματείου.

   Διαγραφή