Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση από το συνδικάτο "Τάλως"


Κακοί ηθοποιοί σε έργο παρωδία...

Διαβάσαμε στο χθεσινό φύλλο (3/11/14) της εφημερίδας "ΑΝΑΤΟΛΗ" μια καταγγελία της "Ομοσπονδίας Τουριστικών Επαγγελμάτων" και ένα πανομοιότυπο "Δελτίο Τύπου" στην ιστοσελίδα του "Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου" τα οποία 
χρήζουν απάντησης, και σας την παραθέτουμε παρακάτω: 

Υπάρχει μια παλιά ελληνική ταινία, το «Φωνάζει ο κλέφτης», η οποία με γλαφυρό τρόπο περιγράφει τα κακώς κείμενα της εποχής μέσα από καθημερινές καταστάσεις. 
Είναι το έργο που μας παραπέμπει η συμπεριφορά της ηγεσίας του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων του Ν. Λασιθίου. 
Μήπως να το μελετήσουν για να υποδυθούν καλύτερα το ρόλο τους;…

Με αισχρά ψεύδη, επαίσχυντες συκοφαντίες και ωμό… αντικομμουνισμό (αυτά τα 3 συστατικά λέγονται Γκαιμπελισμός – για τους γνωρίζοντες ιστορία, ο Γκαίμπελς ήταν ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ), η ηγεσία του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων, προσπαθεί να κάνει τη νύχτα – μέρα.

Πιστοί ακόλουθοι των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου του τουρισμού και της μαύρης μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με «συνδικαλισμό» του χειρίστου είδους που νομιμοποιούν στην ζωή μας όλους τους αντεργατικούς νόμους, παραληρούν εναντίον του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ" όταν: 

 Είναι ακόμα νωπό το μελάνι των υπογραφών τους στις συμβάσεις που πετσόκοψαν τους μισθούς μας και χάρισαν εργατοώρες στους εργοδότες
 Σέρνουν στα δικαστήρια το Συνδικάτο μας θεωρώντας το παράνομο, κάτι που βέβαια "δεν τους πέρασε"
 Οι μνήμες του περασμένου Μαρτίου, είναι ακόμα φρέσκες από την ανήκουστη προβοκατόρικη επίθεση που δεχτήκαμε από την Γραμματέα του Συνδέσμου, η οποία με ύβρεις και ωμές απειλές, με εκβιασμούς και παρακρατικού τύπου μεθοδεύσεις εναντίον  μελών μας ή ακόμα και απλών συμπαθούντων του "ΤΑΛΩΣ" προσπάθησε να αποτρέψει την εγγραφή μελών "μην πάτε με αυτούς, αυτοί είναι του ΠΑΜΕ" ή απειλώντας συναδέλφους "θα τα πούμε με τον Διευθυντή σου το καλοκαίρι"...
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!


Αφού επικαλείστε την Ομοσπονδία, να πείτε στους εργαζομένους της περιοχής μας για τα αποτελέσματα των εκλογών του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής! 
Αν δεν τα ξέρει η ηγεσία του Συνδέσμου, ή ηθελημένα τα αποσιωπεί, να της τα πούμε εμείς: 

Η παράταξη του προέδρου της Ομοσπονδίας, στις τελευταίες αρχαιρεσίες προ εξαμήνου δεν ξεπέρασε το 5%!!!, όμως, συνεχίζει να ηγείται της Ομοσπονδίας άσχετα αν οι εργαζόμενοι του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους! 
Η παράταξη του προέδρου της Ομοσπονδίας, είναι πλειοψηφία; 

Άραγε τα Εργατικά Κέντρα Ρεθύμνου και Χανίων όπου μαζί με πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν στην Αθήνα, ανήκουν στο ΠΑΜΕ; 

Οι πλειοψηφίες θα φτειαχτούν και θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα.

Και για την ιστορία, οι εκλογές του Μαρτίου έγιναν με σκοπό να αποκτήσει το "ΤΑΛΩΣ" νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση. 
Προφανώς αυτό ενδιαφέρει μόνο τα μέλη του Συνδικάτου μας και κανέναν άλλο!
Θέλουμε όμως εδώ να τονίσουμε, ότι οι 60 συνάδελφοι που ψήφισαν, προσήλθαν οικιοθελώς και συνειδητά, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (ψηφοδέλτια-λευκά-μητρώο-ΠΑΡΑΒΑΝ) και όχι επιτηδευμένα και δόλια, όπως διενεργούνται οι εκλογές του συνδέσμου αυτές τις μέρες στον ΟΑΕΔ, με δοτή εφορευτική επιτροπή, χωρίς παραβάν και χωρίς καν να έχουν το δικαίωμα οι εργαζόμενοι στο ΛΕΥΚΟ.

Άν είσασταν "νόμιμοι", γιατί βάλατε λευκά ψηφοδέλτια και παραβάν μετά την ένστασή μας;

Όσο για τις "Αρχές" που επικαλείστε, ήλθαν (4 αστυνομικοί) ύστερα από τηλεφώνημα της κ. Γραμματέως και αφού της εξήγησαν ότι δεν αντιλήφτηκαν τίποτα το μεμπτό, αποσύρθηκαν.

Ποιές άλλες "Αρχές" επικαλείστε; Τον Δήμαρχο... τον Μητροπολίτη;...

Επιστρατεύσατε μέχρι και το τοπικό κανάλι (ΤΕΛΕ ΚΡΗΤΗ), για να... διαφημίσετε τις εκλογές σας, αφού είδατε ότι ο τόπος (ΟΑΕΔ) που "πονηρά" διαλέξατε να τις διεξάγετε δεν σας εξυπηρετεί όσο θα περιμένατε, επειδή η πλειοψηφία των εργαζόμενων που καταθέτουν τα χαρτιά τους για το ταμείο ανεργίας απλώς αδιαφορεί παγερά!

Μέχρι και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου επιστρατεύσατε να πάρει ανοικτά θέση υπέρ του Συνδέσμου σας, πράγμα το οποίο είναι τουλάχιστον πρόκληση (υποτίθεται ότι έχει κάτω από την "ομπρέλα" του όλους τους εργαζόμενους - ανεξαρτήτως Σωματείου).

Τα έχουμε ξαναπεί μα δεν πειράζει να επαναλάβουμε:

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και γρήγορα να κάνουν στην άκρη όλους αυτούς που παίζουν στα ζάρια της «ανάπτυξης» τη ζωή μας. 

Είναι επικίνδυνοι! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανασύνταξη των εργαζομένων μέσα από τα δικά τους μετερίζια. 
Αν το "ΤΑΛΩΣ" κατόρθωσε και έσπασε την σιωπή και τάραξε τα νερά εργοδοτών και εργατοπατέρων, τότε πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων του νομού που ενωμένοι σαν μια γροθιά, με ένα στόμα να φωνάξουν: 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 
ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου