Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Πλακιωτάκης: Η παρούσα Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λασιθιώτης βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης απαντώντας στην ερώτηση αν θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών, για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είπε:

 «Η παρούσα Βουλή και μπορεί και θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και η ενίσχυση της πολιτικής συναίνεσης, αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο, κρίνεται όχι απλά απαραίτητη αλλά απολύτως επιβεβλημένη. Η χώρα μας έχει επιτύχει όλους τους δημοσιονομικούς της στόχους… μάλιστα τα δυο τελευταία χρόνια έχει υπερβεί και τους στόχους του προϋπολογισμού. 

Οι Έλληνες έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες και χάρη σε αυτές έχουμε φτάσει στο σημερινό κρίσιμο σημείο. Όμως, όπως δύσκολα φτάσαμε σε αυτό το επιτυχές δημοσιονομικό αποτέλεσμα, τόσο εύκολα μπορούμε να ξαναγυρίσουμε πίσω… ίσως σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Επομένως, η εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας είναι το μείζον θέμα στο οποίο αυτήν την στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα. Θα πρέπει να προχωρήσει και η συνταγματική αναθεώρηση, να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία αλλά και η οικονομία.

 Όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών, αυτήν μπορούμε να την αφήσουμε στο άμεσο μέλλον. Αυτό που προέχει αυτήν την δύσκολη ώρα… και αρχίζει να διαφαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας… είναι η εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Αναδημοσίευση (όχι ο τίτλος) από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου