Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Η παρέμβασή του βουλευτή Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκη στην Περιφεριακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ


Συντρόφισσες και σύντροφοι
Φίλες και φίλοι
Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους συντρόφους που εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της συνδιάσκεψης. Αυτή η διαδικασία εμβαθύνει τη δημοκρατία και αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο με τη συμμετοχή των πολιτών και της λαϊκής βάσης στην συνδιαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεών μας για να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας, για να βγει η πατρίδα μας από την παγίδα και τον εφιάλτη που την έχουν οδηγήσει οι αγορές και οι ντόπιοι υποταχτικοί τους και να αποκτήσει προοπτική και ελπίδα ο λαός μας.

Αυτές οι εκλογές θα είναι οι πλέον κρίσιμες στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Απέναντι στο λυσσασμένο πόλεμο που έχει εξαπολύσει η πανικόβλητη και επικίνδυνη συγκυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τις συμμορίες των παπαγάλων στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, όπου κινδυνολογούν ασύστολα προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους πολίτες εμείς αντιπαραθέτουμε τον καθάριο πολιτικό λόγο, το πρόγραμμά μας την αποφασιστικότητα μας. Προέχουν, πάνω από όλα, η σωτηρία της πατρίδας μας και η αδήριτη ανάγκη επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού που βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση και μια πρωτοφανή επίθεση στην ίδια την αξιοπρέπεια και το φρόνημά του. 


Αυτό το πρόγραμμα που θα ναι το όπλο μας σε αυτό το δύσκολο αγώνα, παρουσιάζουμε και συζητάμε απέναντι στην κινδυνολογία και στην επιχείρηση παραπληροφόρησης, παραπλάνησης και τρομοκράτησης που επιχειρεί η δραπετεύουσα κυβέρνηση της υποταγής και της καταστροφής. Με λογισμό και με όνειρο όπως θα ’λεγε ο ποιητής.


Η Κρήτη η πολυπροικισμένη και χιλιοευλογημένη στέλνει αυτό το χαιρετισμό κι αυτό το μήνυμα. Μπορούμε να αντιστρέψουμε τη λαθεμένη πορεία. Να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος του λαού μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν. Να σταματήσουμε το μεγάλο ξεπούλημα. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Δεν πωλείται. Να στηρίξουμε πρώτα απ όλα την Αγροτική παραγωγή με συγκεκριμένα μέτρα. Η πατρίδα μας μπορεί να αποκτήσει διατροφική αυτάρκεια.

Να στηριχτούν τα αγροτικά προϊόντα ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές με ανίχνευση νέων αγορών. Έχουμε ένα δυνατό όπλο που είναι η ποιότητα των προϊόντων μας που έχει μείνει ανεκμετάλλευτο. 
Πρέπει να ενθαρρυνθεί η παραγωγή και νέων καινοτόμων προϊόντων που σήμερα είναι περιζήτητα. 
Η μείωση του κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα στις καλλιέργειες, θα βοηθήσει παράλληλα με την αλλαγή του βάρβαρου φορολογικού συστήματος που έχει επιβληθεί στους αγρότες. Το τραπεζικό σύστημα, που τώρα στέκεται εχθρικά απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία των αγροτών μας, θα αλλάξει με τη δημιουργία νέας τράπεζας ειδικού σκοπού στήριξης των αγροτών. 


Στρατηγικά πρέπει να σχεδιάσουμε, όσο κι αν φαντάζει δύσκολο, την απεξάρτηση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από ξένες χώρες.
Πρέπει να προχωρήσουν η παραγωγή σπόρων, πολλαπλασιαστικού υλικού, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Να στηρίξουμε την έρευνα και τα ερευνητικά κέντρα ώστε να τεθούν στην υπηρεσία της Αγροτικής παραγωγής και να μην φεύγουν συνεχώς οι έλληνες ερευνητές στο εξωτερικό.
Ένα από τα πρώτα δείγματα «στοργής» των μνημονιακών κυβερνήσεων στην ακριτική Ιεράπετρα ήταν να κλείσει το γεωργικό σταθμό έρευνας που πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στο παρελθόν. Να στηριχτεί η μεταποίηση. Με αυτά και με μια σειρά άλλων μέτρων στήριξης μπορεί να ξαναζωντανέψει η ρημαγμένη ύπαιθρος. 

Αυτές τις μέρες οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών περνάνε δραματικές στιγμές στιγμές αγωνίας. Τα προϊόντα τους παραμένουν στα αζήτητα μετά και το κλείσιμο της αγοράς της Ρωσίας σαν αποτέλεσμα της λανθασμένης και άστοχης πολιτικής της κυβέρνησης. Μένουν μόνοι και αβοήθητοι. Το κράτος απουσιάζει. 

Η εισβολή που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια αφήνει πίσω τις πληγές που οφείλουμε να επουλώσουμε, στην υγεία ,την παιδεία, στις υπηρεσίες.


Τα νοσοκομεία έχουν διαλυθεί και υπολειτουργούν σε όλη την Κρήτη. Έχοντας σαφέστερη εικόνα από το νομό Λασιθίου μπορώ να σας πω ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών κι αυτό είναι φανερό όταν στη Σητεία δεν υπάρχει καρδιολόγος, στην Ιεράπετρα δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική και στον Άγιο Νικόλαο υπολειτουργεί η παιδιατρική.
Πρέπει να ιεραρχήσουμε τις πλέον άμεσες ανάγκες και σαν κυβέρνηση που νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες του λαού, να επουλώσουμε τις πληγές, γιατί ανάπτυξη και ερημοποίηση και διάλυση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών δεν πάνε μαζί.

Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος όμως η αριστερά είναι για τα δύσκολα και το’ χει αποδείξει ιστορικά. Στη γερμανική κατοχή όταν οι στυλοβάτες του συστήματος λάκιζαν ή συνθηκολογούσαν μπήκε μπροστά κράτησε όρθιο το λαό. Και στις περιοχές που κυριαρχούσε το ΕΑΜ υπήρχε υποδειγματική οργάνωση και πραγματική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.
Συντρόφισσες και σύντροφοι

Θα’ ναι ένας αγώνας δύσκολος. Όμως μαζί με το λαό, μαζί με τα κινήματα θα βγούμε νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου