Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι ευθύνες του Γιάννη Πλακιωτάκη για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο μας


Έγραψε προχθές ο Μιχάλης Ατσαλάκης και χθες  ο Μιχάλης Βασιλάκης για τη στάση των ιδιωτών παιδιάτρων στο θέμα της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Και βέβαια στα περισσότερα που λένε έχουν δίκιο.

Όμως, πέρα από τη στάση των ιδιωτών ιατρών (που σε τελική ανάλυση δεν έχουν καμιά άμεση σχέση με το Νοσοκομείο), δεν  πρέπει να ξεχνάμε  τη στάση του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή και υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη που φέρει μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, τόσο επειδή ψήφισε και υποστηρίζει το μνημόνιο που έχει σταματήσει τις προσλήψεις, όσο και επειδή ανέχεται τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που όπως φαίνεται είναι στοχευμένη από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το Σεπτέμβριο πήγαν στην Αθήνα οι 4 δήμαρχοι και οι 4 διοικητές και πήραν από τον Πλακιωτάκη και τον Γρηγοράκο ένα τσουβάλι υποσχέσεις για διορισμούς επικουρικών και μόνιμων ιατρών και προσωπικού στα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου.
Οι μήνες πέρασαν και καμμιά από τις υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκε, ενώ οι κλινικές του ΓΝΑΝ συνεχώς υποβαθμίζονται και κλείνουν περιοδικά. Στις θέσεις επικουρικών που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται ούτε παιδίατρος, ούτε ορθοπεδικός για το ΓΝΑΝ.

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είχε τη μεγαλύτερη μείωση προϋπολογισμού από όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης για το 2015 (-20% ενώ τα άλλα Νοσοκομεία είχαν -12%). Πριν από ενάμισι χρόνο το ίδιο είχε γίνει με τα ποσά των εφημεριών και παρά τις διαμαρτυρίες η ανισοκατανομή εις βάρος του ΓΝΑΝ ποτέ δεν διορθώθηκε. Το Νοσοκομείο μας μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα σβήνει όλο και περισσότερο.

Οι ευθύνες του Γιάννη Πλακιωτάκη για όσα γίνονται είναι μεγάλες, και κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου