Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Και νέο κύμα αποχωρήσεων από το Ποτάμι σήμερα...


Την παραίτησή του από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω επιστολής του, ο περιφερειακός συντονιστής νοτίου τομέα Αθήνας του κόμματος, Παναγιώτης Σαμαράς. 

Η επιστολή του Παναγιώτη Σαμαρά γράφει τα ακόλουθα:
Φίλες και Φίλοι.
«Το θανάσιμο τρίλημμα είναι: να σώσεις το τομάρι σου, την υστεροφημία σου, ή την ψυχή σου», Δημήτρης Χορόσκελης, σύγχρονος Σαλονικιός συγγραφέας.
Έτσι και η ενασχόληση κάποιου με την πολιτική, έχει κατά περίπτωση τρεις διαφορετικές αιτίες. Για άλλους είναι υστερόβουλη και οδηγεί στην εκπλήρωση καθαρά προσωπικών επιδιώξεων.
Για άλλους είναι ο απώτατος σκοπός να καταχωρηθούν στην ιστορία ως ευεργέτες. Και για άλλους, είναι μια αντίδραση σε όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στη δυστυχία που μας περιτριγυρίζει. Κατατάσσω τη δική μου περίπτωση ανάμεσα στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, όχι γιατί προσδοκώ να γίνω άγαλμα η να πάω στον παράδεισο, απλά γιατί στέκομαι μόνος μου χωρίς να χρειάζομαι βοήθεια για να ζήσω την οικογένεια μου.

Το Ποτάμι το είδα να εμφανίζεται μέσα σε μια πολιτική ξέρα, η καλύτερα μέσα σε ένανπολιτικό βάλτο. Ο Σταύρος με ενέπνευσε, και όλη η προσπάθεια από την εκδήλωση του Νομισματοκοπείου ένα Κυριακάτικο πρωινό μύριζε ευχάριστα ερασιτεχνισμό! 
Η εμπλοκή μου είχε σα σκοπό να βάλω πλάτη για να έρθει μια αλλαγή στην πολιτική της χώρας. Εθελοντής είμαι σταθερά από εικοσαετίας, οπότε μου ήρθε αρκετά φυσικά να συμμετέχω. Στην πορεία δέχθηκα σφοδρή επίθεση από κάποιους άλλους εθελοντές, αλλά τις απέδωσα στην ανθρώπινη φύση και σφίγγοντας τα δόντια κατάφερα να μεταπείσω ακόμη και τους πιο σκληρούς επικριτές μου, όπως δηλώνουν οι ίδιοι.
Την ενασχόληση μου με το Ποτάμι θα την αξιολογούσα με θετικό πρόσημο αν εξασφάλιζα ορισμένες συνθήκες. Μία αντικειμενική αξιολόγηση της δουλειάς μου αλλά και των εθελοντών που τρέχουνε. Μία ξεκάθαρη πολιτική για τα θέματα της καθημερινότητας με την οποία να συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Μία διάφανη και δημοκρατική διαδικασία αποφάσεων, θεωρώντας πάντα ότι ένα νέο κίνημα πρέπει να είναι τελικά αρχηγικό στην αρχή της ζωής του. Γενικά αν αισθανόμουν γεμάτος από αυτή την εμπλοκή μου, θα έδινα ακόμη περισσότερο χρόνο σε αυτήν.
Δυστυχώς όμως, τελευταία μόνο προβληματισμός μου μένει από όσα βλέπω.
Αποχώρησε και ο Δημήτρης Κουρέτας!
Χθες το πρωί ενημερώθηκα απο φιλικό μου πρόσωπο για ένα δημοσίευμα σε τοπικό μέσο το οποίο ανέφερε ότι έχω παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος «Ποτάμι». Ειδικότερα το δημοσίευμα  ανάφερε τα εξής: «Από το Ποτάμι ανακοινώθηκε ότι ο καθηγητής της Βιοχημείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα Δημήτρης Κουρέτας, παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή Δεοντολογίας, για εκβιασμούς που άσκησε το τελευταίο διάστημα στην τοπική οργάνωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά τα όσα έγιναν σε εκδήλωση του κόμματος στο Επιμελητήριο».
Λίγη ώρα πριν υπήρχε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του facebook του «Ποταμιού», από τον κύριο Χρήστο Ξηρομερίτη, η οποία αργότερα ανασκευάσθηκε και κατόπιν κατέβηκε, έλεγε τα εξής: ο κ. Κουρέτας «εκβιάζει, πιέζει, και απειλεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής παρακάμπτοντας τις καταστατικές διαδικασίες ενώ όλες οι αξιολογήσεις του ήταν αρνητικές».

Ενημέρωσα τον δικηγόρο μου, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας  κ. Μάκη Παπούλια, στην οποία υποτίθεται ότι είχα παραπεμφεί. Ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε καμιά παραπομπή. Δέχθηκα αργότερα ένα τηλέφωνο ενός μέλους που μου είπε ότι θα (!) παραπεμφθώ γιατί όπως ενημερώθηκε απο υψηλόβαθμο (!) στέλεχος «αν ήμουν υποψήφιος λογικά θα εκλεγόμουν, και ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή».

Πρέπει να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχα  προσωπικά επικοινωνήσει με το κόμμα  ότι ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος, και ούτε τέθηκε θέμα υποψηφιότητας μου. Είχα εκτεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, είχα συγκεντρώσει 15000 ψήφους , εκλέχτηκα τον Ιούνιο στην κεντρική επιτροπή και έκτοτε έχω εκφράσει τις διαφωνίες μου σε πολιτικό επίπεδο με τις πρακτικές και τις λειτουργίες του κόμματος, πάντα στα πλαίσια των καταστατικών αρχών. Επομένως πως είναι δυνατόν εγώ να εκβιάζω τοπικά στελέχη, και μάλιστα όπως γράφει η ανακοίνωση αυτό συνέβη σε μια εκδήλωση στο επιμελητήριο στις 22 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που εγώ δεν παρέστην σε αυτή την εκδήλωση.

Όντως περίεργα πράγματα. Άραγε ένας  υποψήφιος που έλαβε 15000 ψήφους  στις ευρωεκλογές, έπρεπε να εκβιάζει και μάλιστα τοπικά στελέχη; Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι οι πετυχημένοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια , αν το επιθυμούν.

Επομένως η ανάρτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα. Αλλού είναι οι λόγοι και πολύ σύντομα θα τους αναδείξω.

Εγώ ακολούθησα το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη τον Φεβρουάριο του 2014, γιατί πίστεψα ότι αυτά που λέει είναι σημαντικά. Το «Ποτάμι» όμως του Φεβρουαρίου 2014 είναι διαφορετικό απο το «Ποτάμι» του Δεκεμβρίου 2014.

Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία, ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα.

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσω του λόγους, σε πολλαπλά επίπεδα που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αυτά προς το παρόν.

* Ο Δημήτρης Κουρέτας, είναι μέλος της Πανελλήνιας επιτροπής, υποψήφιος ευρωβουλευτής


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/12/blog-post_309.html#ixzz3NJu1S4op

2 σχόλια:

 1. Ωστε οι δυο αποχωρησεις ειναι ΚΥΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ τωρα....μαλλον ξεχασαμε την εννοια των λεξεων.....Αν εφευγαν τεσσερις , θα ηταν ΤΣΟΥΝΑΜΙ .... λιγη προσοχη δεν βλαπτει , ειδικα αυτες τις προεκλογικες μερες...Μπορεις να χαρακτηριστεις γελοιος πολυ ευκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στηρίζει τα μνημόνια, ότι και να μας πει στην συνέχεια είναι ανέφικτο, τουλάχιστον μέχρι να βγούμε από την επιτήρηση για χρέος μικρότερο του 70% του ΑΕΠ, πράγμα που θα πάρει 100 χρόνια.

  Μάλιστα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν προτείνει καν νομικό-λογιστικό έλεγχο του χρέους, ούτε άμεση αναθεώρηση, ούτε διαχωρισμό σε επονείδιστο ή μη. Το θέλει όλο καλοπληρωμένο στους Γερμανούς του....

  Άρα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ουσιαστικά δεν διαφέρει σε τίποτα απο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗΜΑΡ των μνημονίων ....αρκετά παραπληροφορήσατε λοιπόν τον κόσμο....

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή