Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Αντιθέσεις


του Μιχάλη Σταυρακάκη

Συγχαρητήρια αξίζουν στον επιμελητή καθαριότητας των Δημόσιων Τουαλετών που είναι κάτω από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου. Αστράφτουν κυριολεκτικά.

Δεν μπορώ να πω το ίδιο, ή για να είμαι πιο σαφής, το αντίθετο συμβαίνει με κάποιους παλιούς, ρημαγμένους και ετοιμόρροπους να πέσουν οικίσκους που βρίσκονται μπροστά από το Ιερό του Καθεδρικού Ιερού Ναού της πόλης, την Αγία Τριάδα.

30 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, 10 μέτρα από Εστιατόριο, παρκινγκ, ΚΑΠΗ,κλπ εμπορικές δραστηριότητες, βρίσκεται το πιο βρώμικο και συνάμα πιο επικίνδυνο για τους διερχόμενους, πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Η άθλια αυτή διαχρονική εμφάνιση των οικίσκων, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση όλων των κάδων απορριμμάτων της γειτονιάς πρέπει να διορθωθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δεν γνωρίζω το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικίσκων. Το λογικό και συνάμα αναγκαίο είναι να γκρεμιστούν και να αναμορφωθεί ο χώρος, προηγουμένης της αποζημίωσης των ιδιοκτητών εφ όσον είναι ιδιωτικοί ή της ανταλλαγής τους με άλλο οικόπεδο που τυχόν διαθέτει ο Δήμος.

Με την αποξήλωση τους θα αναδειχθεί και ο Ιερός Ναός. 

Εάν υπάρχει διένεξη με τους Ιδιοκτήτες, για να μην μακροημερεύει η κακή αυτή εμφάνιση των οικίσκων, πρέπει να τους επιβληθεί η άμεση αποξήλωση τουλάχιστον των επικίνδυνων να πέσουν… με τον άνεμο τοίχων, και να τους ευπρεπίσουν εξωτερικά, ή έστω να καλύψουν την ασχήμια τους, πχ με γυψοσανίδες.
                                                                                   Άγιος Νικόλαος 3-12-2014
                                                                                Μιχάλης Σταυρακάκης -Λάτιος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου