Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Η Συνεδρίαση της ομάδας της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου του Σύγχρονου Δήμου

Η Ομάδα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ συνεδρίασε με την παρουσία του επικεφαλής του Σ.Δ. Δημ. Κουνενάκη και μελών του συνδυασμού. 

 Έγινε  συζήτηση για την κατάσταση στο Δήμο και τα προβλήματα της πόλης καθώς και τα έργα που εξελίσσονται. Επισημάνθηκε η ανάγκη να λειτουργεί η ομάδα, να ενημερώνεται και να αναδεικνύει τα προβλήματα της πόλης, ώστε να προωθούνται στο Δ.Σ και στις υπηρεσίες. Εκφράστηκε η ανησυχία για τα προβλήματα του Νοσοκομείου πού διογκώνονται παρά τις ενέργειες που γίνονται. Επίσης για την  αρνητική εξέλιξη στο θέμα της Τουριστικής Σχολής. 

Ο πρώην Δήμαρχος ενημέρωσε για τα έργα που εξελίσσονται και είναι πολύ σημαντικά για την Πόλη. Ανάπλαση Σταυρού, Ανάπλαση Κοπράνες- Δεξαμενή, Ανάπλαση του Κέντρου. Οδός προς το ΒΙΟΠΑ, Ανάπλαση της Καζάνη προς το Γ Δημοτικό, Παιδική Χαρά στον Όρμο, Ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες. Αναπλάσεις στα Αράπικα, το Μύλο,τη Νομαρχία, μικρές μελέτες για το παραλιακό μέτωπο. Εξελίσσονται μελέτες για νέα γέφυρα στον ποταμό, πεζογέφυρα στην  είσοδο της πόλης, ανοικτό θέατρο κλπ. Έτοιμη μελέτη υπάρχει επίσης για εναλλακτικές διαδρομές και παρεμβάσεις στο κτήμα των Λακωνίων στο πλαίσιο  του Leader.


 Προς θετική κατεύθυνση κινείται και η απόκτηση του ΚΧ ανατολικά του νοσοκομείου, όπου είχαμε εξασφαλίσει την ένταξη στο πράσινο ταμείο. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικά εφόδια στην παρούσα διοίκηση του Δήμου, ώστε να διεκδικήσουμε μερίδιο  από το νέο κοινοτικό πλαίσιο. 

 Ανησυχία εκφράστηκε για τις πληροφορίες ακύρωσης του ανοικτού θεάτρου. Προς το παρόν το Δ.Σ. δεν έχει αποφασίσει να ανατρέψει την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

 Κατατέθηκαν προτάσεις,παρατηρήσεις και συμφωνήθηκε ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού της Ομάδας.

 Οι μέρες είναι δύσκολες αλλά και γιορτινές!!!  Θέλουμε λοιπόν να ευχηθούμε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ελπίζουμε πως ο νέος Χρόνος θα είναι καλύτερος ελπιδοφόρος και ειρηνικός .

 Γραφείο Τύπου Σύγχρονου Δήμου
 blog.sdimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου