Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Η ταινία «Δίχως τέλος» του Κριστόφ Κισλόφσκι την Πέμπτη 29/1 στις 21:30 στο Κινηματοθέατρο REX


               Συνεχίζοντας τις προβολές με ελεύθερη είσοδο, η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου παρουσιάζει την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, στις 21:30 στο Κινηματοθέατρο REX, την εξαιρετική ταινία του διάσημου Πολωνού σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι «ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ».

               Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στην - υπό στρατιωτικό νόμο- Πολωνία της δεκαετίας του ΄80. Το φάντασμα ενός νεκρού δικηγόρου παρατηρεί τη ζωή της χήρας γυναίκας του, όπως και τη δίκη ενός απεργού, μέλους της αντιστασιακής οργάνωσης «Αλληλεγγύη».            
               Ο Κριστόφ Κισλόφσκι, μία από τις κυρίαρχες κινηματογραφικές μορφές στην ανατολική Ευρώπη και από τους τελευταίους σημαντικούς μεταφυσικούς σκηνοθέτες του αιώνα μας, με την ξεχωριστή κοινωνικοπολιτική ταινία του «Δίχως Τέλος», δεν περιγράφει απλά την πραγματικότητα στη χώρα του, αλλά θέτει παράλληλα και διαχρονικά αναπάντητα ερωτήματα για την βαθύτερη έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης.  
               Μια ξεχωριστή ταινία, κλασική στο είδος της, που εξακολουθεί να προσφέρει στον θεατή συναρπαστικές στιγμές μπροστά στη μεγάλη οθόνη!

               Δείτε περισσότερα για την ταινία (trailer, φωτογραφίες, βιογραφικά στοιχεία, κριτικές κ.α) στην ιστοσελίδα μας: www.kileagn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου