Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του κ. Σαμαρά

Το σποτ της Νέας Δημοκρατίας:


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Σχετικά με το νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου κ. Σαμαρά που διαστρεβλώνει δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η αλήθεια είναι ότι:
  • Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανά η μονταζιέρα του Μαξίμου.
  • Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ.
  • Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011.
  • Αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
  • Άλλωστε η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου