Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Παραιτήθηκαν επτά μέλη από τη Ν.Ε. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ


Την παραίτησή τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λασιθίου δηλώνουν με επιστολή τους ο γραμματέας της και άλλα έξι μέλη, καθώς, όπως λένε, το Κίνημα «κατάντησε να είναι ένα μικρό και συμπληρωματικό κόμμα, σε ρόλο κυβερνητικού εταίρου, που προωθεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος των πολλών». Παράλληλα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι επτά παραιτηθέντες, Π. Χριστοδουλάκης (γραμματέας), Βασιλική Βελέντζα, Ελένη Γαλανάκη, Νίκος Δασκαλάκης, Αικατερίνη Μαράκη, Νίκος Σμυρνάκης και Γιώργος Τσιφετάκης, χαρακτηρίζουν ως δύσκολη την απόφαση τους, καθώς, όπως λένε, υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ επί πολλά έτη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το ίδρυσε ο μεγάλος μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου στη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη».

Τέλος καλούν «όλους τους Δημοκράτες και Σοσιαλιστές να συνταχθούν μαζί μας σε μια ελπιδοφόρα πορεία με το λαό για το λαό».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:


«Με πλήρη συνείδηση του χρέους σε όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, αλλά και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και στη νέα γενιά δηλώνουμε την παραίτησή μας από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λασιθίου.

Είναι για όλους μας ημέρα λύπης, μιας δύσκολης απόφασης για ένα Κίνημα που υπηρετήσαμε πιστά για πολλά χρόνια, γιατί οι αρχές και οι τα οράματά μας δεν εκφράζονται πλέον από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα κατάντησε να είναι ένα μικρό και συμπληρωματικό κόμμα, σε ρόλο κυβερνητικού εταίρου που προωθεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος των πολλών.

Είναι όμως ημέρα ελπίδας, συμμετοχής και αγώνα για το καινούργιο που έρχεται.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το ίδρυσε ο μεγάλος μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου στη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Ο σημερινός μεταλλασσόμενος χώρος που εκπροσωπεί η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει τα όνειρα και τις αγωνίες μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου για να οικοδομήσουμε πραγματικά τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη μακριά από κινήσεις κορυφής και συναλλαγές.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη, τους φίλους και φίλες του νομού μας που μας τίμησαν με τη ψήφο τους πριν ενάμιση χρόνο και μας έδωσαν τη δύναμη να αγωνιστούμε για το ΠΑΣΟΚ.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που πορευτήκαμε μαζί όλα τα χρόνια με χαρές και πίκρες.

Θα βρεθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες για τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Ελευθερία για μια δίκαιη κοινωνία.

Καλούμε όλους τους Δημοκράτες και Σοσιαλιστές να συνταχθούν μαζί μας σε μια ελπιδοφόρα πορεία με το λαό για το λαό.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λασιθίου

Χριστοδουλάκης Παύλος, γραμματέας, Βελέντζα Βασιλική, Γαλανάκη Ελένη, Δασκαλάκης Νίκος, Μαράκη Αικατερίνη, Σμυρνάκης Νίκος και Τσιφετάκης Γιώργος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου