Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Απολείπειν Θεός Αντώνιον

του Ματθαίου Φιλιππάκη

Στα τέλη του 1944 το Ναζιστικό Θηρίο είχε νικηθεί  από τον Κόκκινο Στρατό  και αιμορραγούσε σε όλη την Ανατολική Ευρώπη .  Οι Γερμανικές δυνάμεις  κατοχής υποχωρούσαν πλέον συντεταγμένα από την Ελλάδα υπό τις εγγυήσεις του Αγγλικού Στρατού  και προκειμένου  να εμποδιστούν οι επιχειρήσεις αποδεκατισμού τους από τους αριστερούς αντάρτες του  ΕΛΑΣ. Στόχος ήταν η διάσωση των εναπομεινάντων  τμημάτων των Ναζιστών   τα οποία  υπολόγιζαν  να στρέψουν  εν συνεχεία κατά του κόκκινου στρατού  για την αποτροπή της επέλασης του κομμουνισμού σε όλη την Ευρώπη. 

Η ταχεία όμως επέλαση του κόκκινου στρατού μέχρι το Βερολίνο  σε συνδυασμό με την αντιφασιστική αντίσταση των λαών απέτρεψε τα σχέδια αυτά (σχέδιο του Τσώρτσιλ)  και επέβαλε έκτοτε την μακρά περίοδο Ειρήνη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο .  Επειδή όμως εκ του λόγου αυτού οι γερμανοί  στρατιώτες υποχωρούσαν  με ασφάλεια  από τη χώρα μας,  έπαιρναν  όλα τους τα «υπάρχοντα»  όπλα, ρούχα , παπούτσια , βούρτσες , κάμελ , ξυριστικά ,αυγά από τα κοτέτσια , άλλα πολύτιμα είδη κλοπής  επιζώντων , λεηλασίας νεκρών , προϊόντα μαύρης αγοράς  όπως  χρυσό , άργυρο  , έργα τέχνης και αρχαία  αντικείμενα που στολίζουν σήμερα τα μουσεία της Γερμανίας. 


Η πραμάτεια ήταν τόση που επιβιβαζόμενοι στα τραίνα  πήραν μαζί τους και 8.000  έλληνες δοσίλογους  - ταγματασφαλίτες  ως αχθοφόρους πλέον,  που τους ακολούθησαν ευχαρίστως  από το φόβο του αντάρτικου σπαθιού. Όταν όμως έφτασαν τα τραίνα στα έμπεδα  του Κιλκίς κοντά στα σύνορα  άνοιξαν τις πόρτες και  πέταξαν όξω  αυτά τα κατακάθια του Έθνους . Τους πετούσαν  με αηδία και περιφρόνηση  αφού δεν τους χρειάζονταν άλλο και γελούσαν καγχάζοντας στα Γερμανικά.  
Πληροφορούμενος το γεγονός  ο Οργισμένος Λαός  μαζί με τους αντάρτες του  ΕΛΑΣ  κύκλωσε τους  δοσίλογους με σκοπό να τους εξοντώσουν μέχρι ενός  για την μέχρι τέλους προδοσία τους  και για να απαλλαχθεί η χώρα από τους επιγόνους τους.  Δυστυχώς  επέμβηκε άμεσα η Αγγλική Αεροπορία και  με υπέροπλα στρατιωτικά αποσπάσματα  απέτρεψε  αυτή την Θεία  Δίκη  , επανεξόπλισε τους δοσίλογους  τους οργάνωσε σε συμμορίες δολοφόνων και τους έστρεψε και πάλι κατά του Ελληνικού Λαού  τροφοδοτώντας τον εμφύλιο. 

 Αυτά τα κατακάθια  , οι απόγονοί τους και οι θεωρητικοί εκπρόσωποί τους «κυβέρνησαν» την χώρα μας  έκτοτε , με εμφύλιους , διώξεις εκτελέσεις , εξορίες , βασανισμούς , μαζικές φυγές στο εξωτερικό αγωνιστών και εργατών , χούντες  , εθνικές τραγωδίες  (κυπριακό)  , με  μίζες , ωμή αρπαγή του δημόσιου πλούτου και με τη  συνεχή λεηλασία των φτωχών από τους πλούσιους. 

 Τα όσα συμβαίνουν σήμερα  στη χώρα μας έλκονται από τα παλαιότερα  και νομιμοποιούνται ιστορικά αφού μόνιμα ο λαός ανέχεται σιωπηρά  και υπερψηφίζει  ενεργά  ξενόδουλα καθεστώτα .

 Στις 25 Γενάρη  οι σύγχρονοι  δοσίλογοι  της Ε.Ε.  και του Ευρώ πρέπει να κυκλωθούν αποφασιστικά.  

Η ιστορία είναι έτοιμη να τους πετάξει  από το τραίνο ,  αρκεί μόνο  και ο λαός να βγεί στους δρόμους, να ανοίξει τις πόρτες  , να μιλήσει στις κάλπες.  

Σήμερα τον αποφασιστικό λόγο περισσότερο από όλους τον έχουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ  που πρέπει επιτέλους να τελειώνουν με τον Άντωνι  Σαμαρά , διακόπτοντας  έστω μονομερώς και  την  χυδαιότητα του νέου αναδυόμενου δικομματισμού .  Είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν  αλλάζοντας στάση , ψηφίζοντας κατά το δοκούν.  Η πλέον  όμως αποφασιστική αλλαγή στάσης και διαφοροποιός ψήφος  όλων μας  είναι η ψήφος  προς το ΚΚΕ . Δύσκολα πράγματα ….

Φιλιππάκης  Ματθαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου