Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

   του Νίκου Αλέξη

Οι εκλογές της 25ης Γενάρη είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων, κομβική για την πορεία και το μέλλον της χώρας. Για εμάς αυτό το μέλλον είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν χωράει σε κανένα τραπέζι συζητήσεων με τους δανειστές και δε μπορεί να περιορίζεται σε μια διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης και λιτότητας. Είναι ένα μέλλον που πρέπει πρώτιστα να χωράει τους εργαζόμενους, τους σημερινούς ανέργους, τη νεολαία.. να περιγράφει καλύτερες συνθήκες ζωής με πραγματική ελευθερία, αξιοπρέπεια και κοινωνικά δικαιώματα. 
   Συνεπώς σε αυτές τις εκλογές δεν είναι στοίχημα μόνο να φύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά πρέπει και να τελειώσει ανεπιστρεπτί η πολιτική τους. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ το τέλος αυτής της πολιτικής σημαίνει μια άλλη κατεύθυνση. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε σαν χώρα να ανεχόμαστε την επιτήρηση, τα δανεικά, τα μέτρα της τρόικα και να ελπίζουμε παράλληλα σε μια καλύτερη ζωή. Η καλύτερη ζωή περνάει σήμερα μέσα από τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών. Περνάει μέσα από την ακύρωση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων αλλά και την αναδιανομή του εισοδήματος της χώρας υπέρ του λαού. Περνάει από την συνολική ανασυγκρότηση της εγχώριας οικονομίας σε μια άλλη κατεύθυνση και όχι στη λογική του κέρδους και της αγοράς όπου ο μεγαλοεπιχειρηματίας λυμαίνεται τη μερίδα του λέοντος.


   Εμείς σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ λέμε ότι αυτός ο δρόμος είναι εφικτός και πραγματικός όταν ο ίδιος ο λαός είναι αποφασισμένος να τον κάνει πραγματικότητα. Γι αυτό και την επόμενη μέρα των εκλογών η πολιτική μας θέση θα είναι εντελώς επίκαιρη, εφόσον η στάση της χώρας σε σχέση με το χρέος και την ΕΕ θα γίνουν καθοριστικής σημασίας. Η στήριξη του ψηφοδελτίου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ και στο Λασίθι είναι ψήφος στην ανάγκη μιας αριστεράς που δε θα υποτάσσεται και θα βάλει πλάτες μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό για τις αναγκαίες ανατροπές της επόμενης μέρας, για την πραγματική ελευθερία και ευημερία του λαού και του τόπου μας. 

   Είναι μια ψήφος που στην πραγματικότητα του Λασιθίου λέει ότι τα νοσοκομεία πρέπει να μένουν ανοιχτά και να λειτουργούν επαρκώς, οι σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να μη μεταφέρονται σε άλλες πόλεις, ο τουρισμός να μη γίνεται αντικείμενο πλουτισμού μιας κοινωνικής μειοψηφίας σε βάρος των εργαζομένων και των μικροκαταστηματαρχών. Είναι μια ψήφος που λέει ότι η αγροτική παραγωγή πρέπει να τονωθεί υπέρ των μικροιδιοκτητών αγροτών και να μην γίνεται δέσμια των διεθνών ανταγωνισμών στους οποίους καλείται σήμερα η χώρα να πάρει θέση, με κυρίαρχη την διαμάχη ΕΕ-Ρωσίας. Είναι μια ψήφος που λέει ότι ο δημόσιος πλούτος δεν πρέπει να ξεπουλιέται και το περιβάλλον δεν πρέπει να καταστρέφεται στο βωμό της κερδοφορίας, όπως βλέπουμε με τις ΒΑΠΕ και τα σχέδια στην περιοχή της μονής Τοπλού.

  Είναι κυρίως μια ψήφος στην πίστη πως ο λαός μας μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει και πως η αριστερά της ρήξης και της ανατροπής είναι βασικό κομμάτι αυτής της αλλαγής. 

Στις 25 Γενάρη δυναμώνουμε την αριστερά της ελπίδας και της ανατροπής.
Ψηφίζουμε την  ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

Αλέξης Νικόλαος
Μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας
Υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Μ.ΑΡ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου