Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Πυρά εκ των έσω στην τοπική Νέα Δημοκρατία από τον υποψήφιο βουλευτή Γ. Κουνενό


Μπορεί η τοπική Νέα Δημοκρατία και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Πλακιωτάκης να κάνουν προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες να δείξουνότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του νομού Λασιθίου, όμως ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κουνενός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ (δείτε ΕΔΩ)  παρουσιάζει μια εικόνα καθόλου κολακευτική για την κυβέρνηση  για τα θέματα του νομού Λασιθίου.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Κουνενός λέει για τον ΒΟΑΚ:
Δεν είναι δυνατόν π.χ. μετά από 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης ( των 30 Τρις), το δικαίωμα του Νομού Λασιθίου για τον Β.Ο.Α.Κ να είναι μόνο 10 χλμ. ( Άγιος Νικόλαος - Καλό Χωριό) από τα 70 χλμ. που τον αφορούν και μια γέφυρα στο Χαμαίζι Σητείας.

Για την κατάσταση στα Νοσοκομεία του νομού ο Γ. Κουνενός αναφέρει:
Δεν είναι δυνατόν, τα Νοσοκομεία του Νομού να αποδυναμώνονται συνεχώς, ανυπεράσπιστα.

Για το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη:
Δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατεί η προώθηση της δημιουργίας του κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Νεάπολη – μείζονος σημασίας αναπτυξιακό έργο του Μιραμπέλλου- τη στιγμή που η δωρεά του οικοπέδου και η χρηματοδότηση κατασκευής του είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο του Διαλυνάκειου Ιδρύματος. Ποιος θα απαντήσει αν κάποια συμφέροντα ή άλλες σκοπιμότητες ή ολιγωρία το υπαγορεύουν; Νοιώθει για αυτό το σοβαρό θέμα άνετα η μέχρι σήμερα πολιτική εκπροσώπηση του Νομού;

Για τις σχολές ΤΕΙ στο νομό Λασιθίου:
Δεν είναι δυνατόν, να συνεχίσουμε απλοί θεατές στην αποδυνάμωση, μεταφορά, κατάργηση τμημάτων των Σχολών του Νομού Λασιθίου

Για το λιμάνι Αγίου Νικολάου:
Δεν είναι δυνατόν, η μοναδική τουριστική πρωτεύουσα της Κρήτης, ο Άγιος Νικόλαος - πιλότος του τουρισμού της Κρήτης - να μην έχει λιμάνι να υπηρετήσει τις μεγάλες τουριστικές ανάγκες της.

Μετά από αυτές και από άλλες επικριτικές αναφορές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα τοπικά θέματα του νομού Λασιθίου, ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Κουνενός καταλήγει:
Για όλα αυτά, λοιπόν, ο Νομός έχει ανάγκη να εμπιστευθεί πολιτικούς με δυναμισμό που θα διεκδικήσουν.Αγωνίζομαι για τη διόρθωση τέτοιων ελλείψεων και τη συμπλήρωση σε αναπτυξιακά έργα. Για αυτό ζητώ την ψήφο σας.

Πέρα από το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει στο τέλος ο κ. Κουνενός, αυτό που έχει σημασία είναι η εικόνα που παρουσιάζει για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα σοβαρά θέματα του νομού Λασιθίου μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, εικόνα που δεν απέχει και πολύ από όσα ισχυρίζονται οι πολιτευτές  και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βεβαίως δεν απέχει καθόλου από τη σκληρή παραγματικότητα που βιώνουμε οι Λασιθιώτες τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου