Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Κωστή Δερμιτζάκη για το δρόμο Αγ. Νικόλαος - Καλό Χωριό16/1/2015

Τα «εγκαίνια» του δρόμου Αγίου Νικολάου - Καλού Χωριού που πραγματοποίησε στα κρυφά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης  και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μια βδομάδα πριν τις εκλογές, μόνο παρωδία από παλιά Ελληνική ταινία μπορεί να θυμίσει. Αφού προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους κατοίκους με ανακοινώσεις,  οργάνωσαν μια φιέστα για την τηλεόραση σαν να επρόκειτο για μια κομματική τους εκδήλωση προσκαλώντας τους πολιτικούς τους φίλους. Είχαν τουλάχιστον επίγνωση για την αποδοκιμασία που θα δέχονταν για τα εγκαίνια ενός έργου:

  • Που χρειάστηκε περίπου 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί (ένα χιλιόμετρο το χρόνο!),
  • Που άλλαξε τρεις εργολάβους,
  • Που ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβώς κόστισε,
  • Που έμεινε αχρησιμοποίητο μετά την βασική ολοκλήρωσή του, λόγω ελλιπούς σχεδιασμού και προγραμματισμού,
  • Που παραδίδεται σε χρήση μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, χωρίς να έχουν τελειώσει τα έργα ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας,
  • Που έχει αφήσει απλήρωτους ντόπιους προμηθευτές, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

Με ερωτήσεις και με παρεμβάσεις στη Βουλή, αναδείξαμε το πρόβλημα των καθυστερήσεων και του σχεδιασμού και πιέσαμε για την ολοκλήρωση του. Ιδίως για το θέμα της συνδετήριας οδού με το παλιό δίκτυο που δεν είχε προβλεφθεί (!) και καθυστέρησε ακόμα περισσότερο τη χρήση του έργου.

Η ιστορία αυτών των 10 χιλιομέτρων είναι χαρακτηριστική για το πώς σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα έργα στην πατρίδα μας και ενδεικτική του πότε θα ολοκληρωθεί ο περίφημος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, ιδίως στο Λασίθι.

Το έργο πρέπει να δοθεί άμεσα σε χρήση, χωρίς φανφάρες και πανηγυρισμούς αφού διασφαλιστούν οι απαραίτητοι όροι ασφαλούς κυκλοφορίας.

Κωστής Δερμιτζάκης
Υποψήφιος Βουλευτής

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

1 σχόλιο:

  1. Αν τα εγαινια ηταν κρυφα τοτε κυριε Δερμιτζακη πως ενημερωθηκατε και γιατι παρευρεθηκατε σε ενα φιασκο;Τι ενεργειες κανατε ως βουλευτης λασιθιου για να βρεθουν τα 45.000 ευρω (ειδικο κονδυλι απο εθνικους πορους και οχι απο την ιδια χρηματοδοτηση του εργου) που κοστιζει η ηλεκτροδοτηση της συραγγας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή