Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ την Τετάρτη 4/2 στις 6.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. ΝικολάουΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
(CYBER BULLYING)


Θα εμπιστευόσασταν ποτέ σε έναν άγνωστο το παιδί σας; Θα συμφωνούσατε να έδινε το παιδί προσωπικά του στοιχεία, όπως διεύθυνση σπιτιού ή φωτογραφίες του, σε κάποιον που είδε τυχαία στο δρόμο ή ακόμη και να το παρενοχλήσουν;
Δυστυχώς, ο πραγματικός μας κόσμος διαφέρει ελάχιστα με τον ηλεκτρονικό. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν και όλοι εμείς οι μεγάλοι, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, καλούμαστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην παγκόσμια κοινωνία του διαδικτύου και με ποιους τρόπους μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από ενδεχόμενους, κρυφούς πολλές φορές, κινδύνους.
Έπειτα από συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Λασιθίου κο  Περάκη Κωνσταντίνο, όπου στα πλαίσια των δράσεων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (φέτος γιορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου) αποδέχτηκε την πρόταση εισήγησης σχετικά με τους τρόπους  που μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο (ίντερνετ) και τους τρόπους που να αναγνωρίσουν ή να αντιμετωπίσουν περίπτωση διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying). Όρισε ως εισηγητή τον υπεύθυνο πληροφοριακών συστημάτων της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Λασιθίου, κο  Φραγκάκη Κωνσταντίνο.
 Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, περιμένουμε όλους τους γονείς από όλα τα σχολεία της περιοχής μας την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, ώρα 6μ.μ. (αίθουσα εκδηλώσεων). Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, γιατί μένουμε ήσυχοι ότι είναι ασφαλές το παιδί, όχι απλά γνωρίζοντας ότι βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο και έχει συνδεθεί στο διαδίκτυο, αλλά πλοηγείται χωρίς να παρενοχλείται.

Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου