Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Δήλωση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη σχετικά με το κλείσμο του δρόμου Μίλατος Σίσι


Το κλείσιμο του δρόμου Μίλατος – Σίσι από παρακείμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση την παραμονή των εκλογών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αυθαιρεσιών που συμβαίνουν στην περιοχή και έχουν αναστατώσει τους κατοίκους. Εκτός από το δρόμο, γίνονται και εργασίες χωρίς άδεια στον αιγιαλό που αναδεικνύουν την αποχή του κράτους  από την τήρηση της νομιμότητας όταν εμπλέκονται οικονομικά συμφέροντα.

            Παρά τη σπουδαιότητα της σύνδεσης της Μιλάτου με το Σίσι για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ο δρόμος καταργήθηκε από δασικός με απόφαση του πρώην Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκη, μια ημέρα πριν αποχωρήσει, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής!  Η συμπεριφορά αυτή αναδεικνύει τον ελάχιστο σεβασμό της προηγούμενης κυβέρνησης στις ανάγκες των κατοίκων, σεβασμό που η νέα κυβέρνηση θα αποκαταστήσει με τις απαιτούμενες ενέργειες για την κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών της περιοχής και την ολοκλήρωση του δρόμου.

            Η εφαρμογή της νομιμότητας  και το σταμάτημα των αυθαιρεσιών είναι αναγκαίος όρος για να μπορέσει η χώρα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και να αφήσει πίσω της τις πρακτικές που την οδήγησαν στην κατάρρευση.

Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου