Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΩΣΤΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
λυπάμαι πολύ γιατί δεν μπορώ να συμμετέχω στη σημερινή γιορτή αλλά και στη συνέλευση του συλλόγου μας, γιατί βρίσκομαι εκτός νομού. 
Εύχομαι η γιορτή να δυναμώσει την ενότητα και την αλληλεγγύη μας  και η συνέλευση και οι εκλογές να δυναμώσουν την αποτελεσματικότητα του συλλόγου μας για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, στη νέα εποχή που ξεκινάει για τον τόπο μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η πατρίδα μας και ιδίως η ελληνική οικογένεια γνώρισε τη βαρβαρότητα της επιβολής της λιτότητας των μνημονίων χωρίς κανένα σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων και ιδιαίτερα των πιο αδύνατων. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει και η πλειοψηφία των τρίτεκνων οικογενειών και δεν χρειάζεται να σας πω εγώ τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντάμε στην καθημερινότητα. Οι επιβαρύνσεις, οι φόροι, οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους είχαν πολλαπλάσιες συνέπειες στις οικογένειες με παιδιά.

Παρά το δραματικό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας οι όποιες  πρόνοιες υπήρχαν για ενίσχυση των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών περικόπηκαν άγρια. 


Σήμερα, η καινούρια κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της για την εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες και συνεπώς την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνων στο νόμο 1910/1944. Είχαμε καταθέσει το αντίστοιχο νομοσχέδιο στη Βουλή όμως η προηγούμενη πλειοψηφία δεν το έφερε ποτέ σε συζήτηση. 

Εκτός όμως από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρέπει με συνολικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε την προστασία της μητρότητας και του παιδιού.  

Οι σύλλογοι μας σ’ όλη την Ελλάδα, δεν αγωνίστηκαν μόνο για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων μας και κυρίως της εξομοίωσης των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες. Ήταν και φορείς αλληλεγγύης και έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ανακούφιση των πιο αδύναμων οικογενειών. Η αλληλεγγύη είναι το σπουδαιότερο ενωτικό στοιχείο μιας ανθρώπινης κοινωνίας και πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Η ενότητά μας πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί για να συνεχίσουμε να εκφράζουμε αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών όλου του νομού.

Μ’ αυτές τις σκέψεις εύχομαι η νέα χρονιά να σημάνει και μια νέα σελίδα για την πατρίδα μας και να φέρει σ’ όλους μας την ελπίδα και το χαμόγελο που τόσο στερηθήκαμε.

Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου