Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Ο Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα) και ο Νίκος Μεργιαλής (Μουσικοί Ιχνηλάτες) το μεσημέρι της Κυριακής 22/3 στο καφενείο "στον πρόδρομο" στο Καστέλλι Φουρνής


Ο Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα) και ο Νίκος Μεργιαλής (Μουσικοί Ιχνηλάτες) μαζί με τον "μουσικό ιχνηλάτη" Νέστορα Κόκκαλη (κρουστά)επιστρέφουν στην Κρήτη όπου από τις 19 ως και τις 24 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν μία σειρά 6 εμφανίσεων από τα Χανιά ως το Λασίθι.

Ενδιάμεσο σταθμό στο μουσικό τους ταξίδι αποτελεί το Καστέλλι Φουρνής όπου θα βρεθούν για μία ακόμη εμφάνιση την Κυριακή 22 Μαρτίου "στον Πρόδρομο".

Ως συνοδοιπόροι και φίλοι έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν από το φθινόπωρο του 2014 ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, με πλήρες σχήμα ή με ακουστικά σετ, όπου μοιράζονται τις κοινές τους ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική παρουσιάζοντας ιδιαίτερα προσεγμένες μουσικές παραστάσεις με τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών ερμηνευμένα με το δικό τους προσωπικό ύφος.


Ο Παναγιώτης Μπερλής, ερμηνευτής, συνθέτης, τραγουδοποιός και πολυ-οργανίστας με μουσικές σπουδές στη τζαζ και κλασσική σύνθεση και στο πιάνο, στην τριαντάχρονη και πλέον μουσική του πορεία μέχρι σήμερα, έχει ιδρύσει διάφορα ροκ, εναλλακτικά και τζαζ μουσικά σχήματα παρουσιάζοντας δικά του κυρίως τραγούδια, συνθέσεις και διασκευές σε πολυάριθμες επιτυχημένες εμφανίσεις ανά τον κόσμο, έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για το θέατρο , για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, καθώς και για εικαστικές ενότητες της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου, με την οποία, από το 2007, έχουν ιδρύσει την πρωτοποριακή μουσικο-εικαστική ομάδα “PanAngel8Arts” πλέκοντας τη μουσική με τη ζωγραφική δημιουργία σε συνθέσεις εμπνευσμένες από τη ζωγραφική και το αντίστροφο, καθώς και σε ζωντανά μουσικο-εικαστικά δρώμενα επί σκηνής, “LivePaint2LiveMusic”. 
Από τα τέλη του 1995 έως τις αρχές του 2000, ως ιδρυτικό μέλος, πιανίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος "Διάφανα Κρίνα" , έχει γράψει μουσική στα άλμπουμ «Έγινε η απώλεια συνήθειά μας», «Κάτι σαράβαλες καρδιές» και «Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές», κάνοντας παράλληλα πολυάριθμες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο. Σήμερα, μετά από μια μικρή σχετικά «απουσία» και με βάση του πλέον τον Βόλο, επιστρέφει δυναμικά επί σκηνής πραγματοποιώντας εμφανίσεις προσωπικές με πλήρες ή ακουστικό σχήμα καθώς και σε συνεργασίες με άλλους τραγουδοποιούς και μουσικούς, ερμηνεύοντας με τον μοναδικό του τρόπο, τραγούδια του από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ "Μύθοι ενός Νάρκισσου" , τραγούδια από τα Διάφανα Κρίνα καθώς και δικές του διασκευές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της ροκ και έντεχνης σκηνής.
Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (drummer) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Με δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές "Είμαι ό,τι δεν είμαι" (2008)και "Άρχισε να φυσά" (2011) που υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Μεργιαλής και με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, οι μουσικές τους προτάσεις αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στους δίσκους τους να συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια. Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ, που περιέχει ενδιαφέρουσες συνεργασίες, αναμένεται να κάνει αίσθηση αυτή την άνοιξη... 
Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες (Μ.Πασχαλίδης, Δ.Τσακνής, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Μήτσης, Ευγ. Δερμιτάσογλου), με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό…
Νίκος Μεργιαλής (Μουσικοί Ιχνηλάτες) - Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα)
Μαζί τους στα κρουστά ο Νέστωρ Κόκκαλης
Την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Καστέλλι Φουρνής "στον Πρόδρομο" και ώρα 2:30 το μεσημέρι
(Ακολουθούν δύο εμφανίσεις στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου