Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Το επικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη "Α Ξ Ι Ο Ν Ε Σ Τ Ι" την Τρίτη 24 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο REX


Το Μινωικό Ωδείο σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ, παρουσιάζει το επικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη "Α Ξ Ι Ο Ν Ε Σ Τ Ι".

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο στις δύσκολες περιόδους που διανύει η πατρίδα μας. Ένα έργο που χάρισε στον σπουδαίο Οδυσσέα Ελύτη το Βραβείο Νόμπελ το 1979.

Απολύτως εναρμονισμένη με το συγκλονιστικό περιεχόμενο των στίχων είναι και η μουσική του αγαπημένου Συνθέτη όλων των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ερμηνεύει η Νεανική Χορωδία του Ωδείου που αποτελείται από παιδιά ηλικίας 5,5 -15 ετών.
Επί σκηνής θα βρίσκονται και οι δύο Αφηγητές-Τραγουδιστές η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου.

Η καινοτομία στον τρόπο παρουσίασης του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, είναι η προσθήκη χοροθεατρικών στοιχείων στα κείμενα αφήγησης για την περαιτέρω ανάδειξη του συγκλονιστικού περιεχομένου τους. Οι χορογραφίες καθώς και οι δραματοποιήσεις των κειμένων εκτελούνται από τους νεαρούς χορωδούς ταυτόχρονα με το τραγούδι τους.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Τρίτη 24 Μαρτίου, στο Κινηματοθέατρο REX για να μοιραστούμε όλοι μαζί τη χαρά της Δημιουργίας του κόσμου (1ο μέρος), να βιώσουμε τον πόνο, τα βάσανα, τις κακουχίες του πολέμου(2ο μέρος), για να φτάσουμε ξανά στη Λύτρωση της Απελευθέρωσης
όλων των δεινών της πατρίδας μας (3ο μέρος).

Με την ευγενική υποστήριξη του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ώρα έναρξης της παράστασης:20.00
Ώρα προσέλευσης κοινού:19.30

1 σχόλιο: