Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας με την οποία διαμαρτύρεται γιατί ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου αποκάλεσε τον Άγιο Νικόλαο πρωτεύουσα του νομού


Θα μπορούσε σε μερικές ημέρες να είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα. Και όμως δεν είναι.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας απέστειλε στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου δημόσια επιστολή με την οποία εκφράζει την ενόχληση του γιατί ο Α. Ζερβός μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ανέφερε ότι δεν υπήρξε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην πρωτεύουσα του ομού, δηλαδή στον Άγιο Νικόλαο.
Το περιεχόμενο της επιστολής του Θ. Καλαντζάκη είναι το παρακάτω:

«Αγαπητέ Δήμαρχε
Με έκπληξη άκουσα στις δηλώσεις σας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου να αναφέρετε ότι δεν υπήρξε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη πρωτεύουσα του νομού, δηλαδή στον Άγιο Νικόλαο.

Ομολογώ ότι η τοποθέτησή σας αυτή με ξάφνιασε, κάνοντας με να απορήσω, αφού αυτό που αφήνει να διαφανεί είναι η διάθεση για συνέχιση του ζημιογόνου για το νομό Λασιθίου τοπικισμού.

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας και ο τέσσερις δήμαρχοι του νομού Λασιθίου σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που κάναμε μιλήσαμε για ισόρροπη ανάπτυξη και από κοινού διεκδίκηση σε επίπεδο Λασιθίου.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνήσαμε ότι δε θα γίνουμε συνεχιστές της καταστροφικής για το νομό μας τακτικής, κατά την οποία η μία πόλη έβλεπε ως αντίπαλο την άλλη, αλλά αντιθέτως υποστηρικτές του κοινού οράματος για ένα Λασίθι δυνατό και ανταγωνιστικό. Ένα Λασίθι ενωμένο, χωρίς διαχωριστικές τομές, χωρίς έριδες και διενέξεις.

Ομολογώ ότι μετά από όλα αυτά η αναφορά σας σε πρωτεύουσα του νομού με ξαφνιάζει και δυστυχώς με λυπεί, αφού αποδεικνύει πως έστω και υποσυνείδητα συνεχίζουμε την  διαχωριστική πολιτική που βγάζει χαμένο το νομό μας και ζημιωμένους τους δήμους μας.

Με την ελπίδα ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διακρίνουν και τους τέσσερις δήμους του Λασιθίου μπορούν να αποτελέσουν συνδετικούς κρίκους για μια καινοτόμο πολιτική προς όφελος όλων μας, εύχομαι το Λασίθι να μη γίνει για μια ακόμα φορά έρμαιο τοπικιστικών πολιτικών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου