Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Σύγχρονου Δήμου για το θέμα του ορισμού εκπροσώπων του Δήμου στο Φ.Ο.Δ.Σ.Α

Θυμίζουμε την υπόθεση με τους εκπροσώπους του Δήμου Αγίου Νικολάου στον ΕΣΔΑΚ. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχαν εκλεγεί οι  Χαριτάκης Ν από την πλειοψηφία και Αφορδακός Ν από την μειοψηφία. Αυτή ήταν και η πάγια τακτική του Δήμου. 

Μέχρι βέβαια την έλευση του κ Ζερβού,  ο οποίος πιστεύει πως εξουσία σημαίνει «κάνω ότι θέλω». 

Σε μια έξαρση αυταρχισμού ο κ Ζερβός επανέφερε το θέμα σε επόμενο Δ.Σ. και δυστυχώς με την ανοχή των συμβούλων της πλειοψηφίας ΑΚΥΡΩΣΕ  την προηγούμενη απόφαση  και εξελέγη ο ίδιος και η κ Βαρκαράκη !!! 

Η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να ξέρει τι θα ψηφίσουν οι εκπρόσωποι και δεν είχε εμπιστοσύνη στον εκπρόσωπο της μειοψηφίας !!!! 
Πρωτοφανής και μοναδική περίπτωση στο ΔΣ στάση αυταρχισμού που δεν έχει  ξαναδεί το ΔΣ. Ακολούθησαν όσα ακολούθησαν…

 Τώρα επανήλθε  το θέμα με τους εκπροσώπους του Δήμου στον ΦΟΔΣΑ (Φορέας για τη διαχείριση απορριμμάτων). Προτείναμε να γίνει επανόρθωση της προηγούμενης απόφασης  και να εκλεγεί ένα ς αντιπρόσωπος από την πλειοψηφία και ένας από την μειοψηφία. 

Προτείναμε από το σύνολο τη αντιπολίτευσης τον κ Πάγκαλο Γ.

 Παρά τις παραίνεσες και μελών της πλειοψηφίας, ο κ Ζερβός αμετακίνητος !!!

 Έτσι αντιλαμβάνεται την εξουσία. Επέμενε στην προηγούμενη απόφαση σε αντίθεση με την τακτική του Δήμου μέχρι σήμερα, αγνοώντας τις προτάσεις του συνόλου της μειοψηφίας.

 Αποχωρήσαμε από τη διαδικασία γιατί δεν θέλαμε να συμμετάσχομε σ αυτή την κραυγαλέα αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

 Με ανάλογες πρακτικές είναι δύσκολη η επαφή και ο διάλογος σε μια εποχή που είναι αναγκαίες οι συναινέσεις και η συνεργασία. Όμως αυτά είναι πολυτέλειες για τον κ Ζερβό που θεωρεί ότι διοίκηση είναι ο αυταρχισμός, ο ετσιθελισμός, η επιβολή της άποψης. Και είναι ευθύνη όλων να μην συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.

 ‘Άγιος Νικόλαος  29/4/2015
 Σύγχρονος Δήμος
 Blog.sdimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου